hocam anladığım kadarıyla ordulusunuz bende orduluyum. memlekete gittiğinizde arabanız ile köye gitmek istersiniz. bu sizin için önemli ise wolkswagen, audi grubunu ve astrayı listenizden çıkartın. o köy yollarında arabanın altı yere değecek diye korkudan ilerleyemezsiniz.
auris sabıkalı bir model diye biliyorum. auris yerine coralla daha iyi bir alternatif olabilir sanki. renault benim tercihlerim arasında yer almazdı. nedense fransız arabalarına bir ön yargım var. ve ne kadar pahalı veya kaliteli olursa olsun iç aksam bunu yansıtmıyor gibi geliyor.
galiba tüm seçeneklerinizi eledim ama farklı bakış açıları iyidir diye düşünüyorum. bir de araba almadan önce mümkün olduğu kadar deneyin araçları. gerekirse gidin kiralayın bir günlüğüne aynı modelden. bakın size keyif verecek mi? örneğin opel modellerindeki sert süspansiyon ile wolkswagendeki yumuşak geçişi karşılaştırma imkanınız olsun.

her aracın kilometrede ne kadar yaktığı çok kolay bulunur, bunu sizde hesaplayabilirsiniz. o nedenle o konuya girmeyeceğim pek ama dizel ve benzinli ayrımını bu hesaba göre yapmalısınız. uzun vadeli kullanım şeklinde düşünün. ne kadar kilometre yapacağım ve bu arabanın dizeline vereceğim ekstra parayı çıkaracak mı? tabi dizel olması satarken de kolaylık sağlar.

velhasıl, şimdiye kadar çok araç değiştirdim, aldım sattım, bu işten zamanında para da kazandım. şuan bindiğim araç jetta. kazalı haliyle aldım, yaptırdım ustama, biniyorum zevkle. şu ekonomik kriz ortamında da değiştirmeyi kolay kolay düşünmüyorum. ülkenin geleceği pek belirli değil. bana kalırsa elinizdeki parayı çok fazla harcamadan almaya çalışın arabanızı. yarının neler getireceği belli olmaz. ayrıca ilk araç demek ilk kaza demek. tecrübeli de olsanız araba aldınız mı gider kapısı hiç kapanmıyor.