Bunun sebebi ve çözümü oldukça basit, Google yeni üye alımını kapatacak mevcut üyelerde güzel ve derin bir inceleme ile ihlallerin hepsini temizleyecek sistemden bi 100 bin üyeyi şutlayacak Türkiye için sonrasında sadece yüksek TBM li reklamlarla yoluna devam edecek ama şuan gereksiz yüz binlerce siteda Adsense olduğu için haliyle 1 kuruş reklam veren şirketleride kabul ediyor.
Önüne gelene adsense hesabı veriliyor artık yapacak bir şey yok. Sistemde TBM yüksek olan reklamların kapasite 10 Milyon hit, sistemin görüntülenme sayısı 10 Milyar hit gayet normal yani :)
Bu durum diğer firmalarıda etkiliyor, Adsense 1 Kuruşa reklam yayınladığı için diğer küçük reklam firmalarına yöneliyor site sahipleri onlarda keriz değil, Adsense 1 kuruş verirken ben 10 niye vereyim diye onlarda 1 kuruşa çekiyor sonuç ortada :) Tıklamaya 10 veriyorum 25 veriyorum diyen hiçbir firmaya güvenmeyin %99.9 yalan denedim hepsini yine alabileceğiniz maksimum kazanç adsense. Evet 15 kuruş veriyor ama 30 tıklamayı 5 tıklama sayıyor :D