Merhaba arkadaşlar,

23 Ocak günü hepsiburada.com adresinden 1 adet Xiaomi 10400 mAh Taşınabilir Şarj Cihazı aldım. Ürünün linki : ( http://www.hepsiburada.com/xiaomi-10400-mah-tasinabilir-sarj-cihazi-pm-telsarjxiaomi10400 ).

Aldığım şarj cihazının piyasada bir sürü sahtesinin olduğunu biliyordum. Bu yüzden başka bir site yerine Türkiye'nin en büyük online alışveriş sitelerinden biri olan hepsiburada.com üzerinden almayı tercih ettim. Ürünün satıcısının hepsiburada olduğuna bizzat dikkat çekerim.

Ürünü kargodan gidip teslim aldım evde açtığımda bir de ne göreyim. Ambalajı hasarlıydı. Üstelik bu hasarın kargodan kaynaklanmayacağı da besbelli. Buyrun fotoğrafını atıyorum.

Neyse diyip kutusunu açtım ve Xiomi'nin ürünün orjinalliğini belirten sorgu kodunu kazıdım. Sitesinde sorgulatmak için siteye girdim ve ikinci şoku da yaşadım. Bu ürün kodu daha önceden zaten 48 bin kere sorgulanmış olarak çıktı. Buyrun fotosu.

Hemen iade sürecini başlattım, böyle büyük bir firmanın bu denli bir çakallık yapması gerçekten kaldırılacak bir şey değil. Başka bir yerden de almayı bilirdim bu ürünü, sahte çıkmasın diye hepsiburada.com u tercih ettim fakat nafile. Burada da sahte satıyorlar.

Olayın hukuki yönünden dava açmak istiyorum. Tazminat olabilir. Bu konu hakkında bilgisi olan veya yardımcı olabilecek bir arkadaş varsa mesaj atabilirse sevinirim.

Bundan sonra kesinlikle hepsiburada.com adresinden alışveriş yapmayacağım. Sizin de yapmanızı tavsiye etmem.