tayfun29 adlı üyeden alıntı

zenko56

İnsanın vicdan ve kişilik anlamında kendini geliştirebilmesi içinde ahlaki yaptırımları hissedebilmesi gerekir.Kaldı ki ahlaki yaptırımları hissedebilmesi içinde bir dine mensup olması gerekiyor.
Ve lakin eğer bir dine inandığını söyleyip bunları yapanlar yok mudur ? Elbette ki vardır ancak bu sadece sözde inanmaktır.
Müslümanların bazı kesimi ve diğer toplumların büyük bir kesimide günümüz dünyasında ki emperyalist sistemin gölgesi altında insani ve ahlaki değerlerinden yoksun bir şekilde yaşadığını görmek pek zor olmasa gerek.


Bırak bu boş işleri arkadaşım..kendni vicdan ve kişilik anlamında geliştirebilmiş adamın ahlakı da vardır, hayat felsefeside, duruşuda..ahlaklı olmak yanlızca islama yada başka bir dine inanmak ile olmaz. size kım ögretiyor bu düşünceleri merak ettim..vicdanı olanın zaten bir dine ihtiyacı olmaz çünkü vicdan lı insanda merhamet duygusu agır basar, bunun yanında kişilik özellikleri gelişir..12 yıl turizm ile ugrasmış biri olarak sana tek bir kelime söyleyecegim. git avrupa yı gez, hatta kuzey avrupa taraflarını öneririm sana. son rutuş olarak ta bir iskoçya yap. gözlerinle gör bakalım ne düzgün kişilik sahibi temiz insanlar var ..yaptıkları hareketler ile senin şu söyledigin laflar için utandırırlar..yetmez ise atesitlerin en çok yaşadıgı isveç ve isviçre gibi şehirleri gez, soguk kış gününde üzerinde ki montu köpege veren insanları görürsün oralarda...

insan tanımadan , insanları inançları ile yargılamayın arkadasım. önce insan, sonra ise insanlık onuru agır basar. gerisi hikaye