Merhaba ,
Bu sabah saat 04:00 de 57 reseller sunucusundan 1 tanesi kernel açığından kaynaklı olarak mevcut sitelere index atılmıştır.

Gerekli düzenlemler herhangi bir veri kaybı olmadan süratli bir şekilde yapılmakta olup backup dosyalarından sadece gerekli dosyalar geri yüklenmektedir.(Tüm yedeği geri yüklemiyoruz)

Normalde bu tür platformlarda açıklama yapmaya gerek duymuyoruz fakat dikkatimi tek birşey çekti Yunus Şahin adlı kişinin sürekli olarak firmayı değiştirin şeklinde yorumları pek hoş bir davranış olduğunu düşünmüyorum,

Yunus bey 14 yıldır bu sektörde olan bir firmanın 1 kere hacklenmesinden doğal birşey yoktur bu hack işlemi tarafımızdan oluşan bir açık değil 22 Şubat da oluşan bir güvenlik açığından kaynaklıdır.

http://seclists.org/oss-sec/2017/q1/471 Bilginiz varmı bilmiyorum fakat kernel açıklarında yapılacak tek şey güvenlik yamasının çıkmasını beklemektir.

Yaşanmış birşeyin neden yaşandığını tartışmak yerine bu sorunun tekrarlanmaması ve en kısa sürede siteleri stabil şekilde çalışacak duruma getirmek ve tekrarlanmaması için neler yapabileceğimizi düşünmek bizim birinci vazifemizdir.

2782 site şuan aktif durumdadır ve 12 saat içerisinde sorun giderilmiştir.

Sorun yaşamış müşterilerimize geçmiş olsun.


Dipnot : Hacklenmeyecek hiçbir sistem yoktur.