HeroTürk adlı üyeden alıntı

Polemik olmasın diye yazıyorum
Sözde Ermeni soy kırımı tanırsan ne olur

Cevap: Türkiye Cumhuriyeti ise soykırım her gündeme geldiğinde topluma ‘üç T’ (tanıma, tazminat, toprak) tabusunu diretti. Tarih boyunca her hükümet sözcüsü, Türkiye’nin 1915’i tanıması halinde Ermenilerin tazminat ve toprak talep edeceğini iddia ederek toplumda bir ‘üç T’ paranoyası oluşturdu.

Adamlar milyarlarca dolar tazminat
Yatırımın kaçması demek
KArs ağrı gibi toprakların geri verilmesi gibi bir durum oluşur


"Kars ve Ağrı" gibi toprakların geri verilmesi söz konusu değil. Uluslararası anlaşmalarla bu topraklar Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Kurtuluş Savaşı'nın ardından dünya ülkeleriyle imzalanan anlaşmalarla bu tüm dünya tarafından kabul edilmiştir.

Bir soykırım dahi olsa kendi topraklarının iadesi söz konusu olamaz. Hatta öyle ki biz soykırımı kabul edersek toprak vermek zorunda kalırız dersen, soykırımı sen kabul etmiş olursun zira soykırım söz konusu topraklar işgal ettiğin topraklar değil, senin kendi toprakların.

Öte yandan ben sivil Ermenilerin tehcir edildiği esnada olan katı kural ve zorunlu göç diretimiyle olan can kaybından bahsediyorum. Soykırım amacıyla hareket edilmiştir demiyorum yani.

OmerAYDINOGLU video gayet güzel hazırlanmış, şekil olarak çok iyi içeriği tartışmak uzun sürebilir ama güzel bir video. Hatta böyle gördükçe ben de bu tarz işlere girişmek istiyorum.