Legal **************lık resmen.

Bu haliyle görülüyor ki hem parasını hem firma karını devlet halkın parasıyla ödeyecek, madem öyle ne bok yemeye kendileri yapmadılar da özele verdiler bir de herifleri zengin ediyorlar ? Millet bunları söylerken, keriz gibi, çekemiyorlar kıskanıyorlar diye ortada dolananlar var. Milletin parası hep böyle boş yere akıtılıyor. Hep birileri zengin ediliyor, düşün üstünden pahalı diye geçemiyorsun bile ama keriz gibi parasını da sen ödüyorsun adına da hizmet diyorlar, daha aptalcası olamazdı.

Devlet yapsa ve geçiş ücretini de makul bir seviyede tutsaydı hem çok fazla kullanılarak yakıt tüketiminden tasarruf sağlanırdı hem de kısa sürede parası çıkardı, halk da ucuza adam gibi hizmet almış olurdu. Bak böyle olsa ekonomiyede ülkeye de katkısı var halka da faydası var, böyle olmadıktan sonra bir halta yaramıyor.

Ben Yalova,da oturdum, sürekli Pendik Yalova gidip geliyordum eski mahalleme falan. Arabayla zaten 8-10 litre gaz yakılıyor kim neden 30 40 litre gaz parası verip geçer millet para havuzlarında mı yüzüyor ? Misal 5 litre gaz yaksanız 5 litre tasarruf ettirip onun parasını geçiş ücreti yapsanız halk zaman tasarrufu için kullanırdı, ya da birazcık daha pahalısını yapardınız yine zaman için insanlara cazip gelirdi. Bunda bir tasarruf falan kalmıyor ki körfezi dolaşırsınız köprü parasına da yol üstünde bir yerde bayılana kadar yemek yersiniz üste paranız bile kalır. Dönüşü de katarsanız gittiniz geldiniz yediniz içtiniz 50 60 lira da tasarruf ediyorsunuz.

Şu işler arasında bi elle tutuluru marmaray bana göre, cidden halkın işine yaradı fiyatı makul kullanılabilir tam halk için hizmet. 500 sene parası yabancılara bile gitse şuna kimse acımaz bari kullanıyor hizmet alıyor ama osmangaziymiş cartmış curtmuş hepsi fiyasko.