Metin adlı üyeden alıntı

Kelime üzerinde dikey bir ticaret sergilemediğin için, sitenin üzerinden kazançlar sadece reklam geri dönüş modeli ile sağlanacaktır.

Akvaryum satan bir firma olsan sadece akvaryum değil, akvaryum ile alakalı diğer arama öbeklerinde de rekabete girme ihtiyacı duyar ve sattığın malzemeye göre ilerleme kaydedersin. Yani buradaki temel amaç son ziyaretçi veya alıcıya ulaşmaktır.

Fakat sitenden herhangi bir satış yapmıyorsun, yani sitene reklam verenler (akvaryum ile alakalı reklam vermeyenler) sitenin genel özelliklerine göre reklam vermekteler. Yani sen teknoloji kategorisinde olup aynı genel istatistikleri yakaladığında aynı kişiler reklam verebileceklerdi. Bu da senin kelime üzerinde kazandığın başarının, dikey ticaret yapmadığın zaman o kadar da ehemmiyetli olmadığını kanıtlar nitelikte.

Bir akvaryum firmasının ürünleri hakkında satış sayfaları oluşturabilir, komisyon ortaklığı ile iyi paralar kazanabilirsin. Ticari manada değer kazanmış kelimelerden sadece reklam modeli ile para kazanmak, altın yumurtlayan tavuğun altın olanlarını almadan, normal yumurtalarından faydalanmaktır. :)


Evet, fakat ben istediğim hiti alamadığım için reklamda alamıyorum. Forum sitemde var forum.goldakvaryum.com olarak 2k indexte onda var yeni kuruldu.