Magento ile yola çıkıp Joomla ile devam eden joomla Türkiye kurucuları Joomla için çeviri ve dil dosyaları yaptıklan sıralarda Joomla Dev'e lisans için başvurdular. Ama aldıkları cevap hayal kırıklığı oldu. Çünkü bu lisans joomlatr ye verilmişti.
O kadar yıl joomlaya emek veren Akar, Aydüz, Ertuğrul, Muratyil gibi ustalar bu konuda çok üzdüler (sanırım). Zaman içerisinde kurmuş oldukları Joomla.gen.tr yi (halen var olmasına rağmen) ilgi alanlarından çıkardılar. İşte Joomla buluşmaları bu noktadan sonra koptu. Amatör ruh o günden sonra profesyonelce danışmanlığa dönüştü.
Joomla Türkiye kullanıcıları bu nedenden ötürü hem destek açısından, hem de dil çevirileri açısından yetim kaldılar. Zaten Joomla Sohbetleri de bittikten sonra herkes başının çaresine baksın tarzında dağıldı.
Ekmekçiye ekmek ver, bir ekmek de üste ver kabilinden onurlandırılmadığın zaman sonuçlar bu kullanıcılar açısından kötü oluyor. Ben bu arkadaşları, abileri haklı görsem de, bu kadar büyük bir Joomla Türkiye ailesi adına üzülüyorum.
Bu işe 10 yıla yakın bir zaman diliminde emek vermiş, yıllarını vermiş biri olarak sponsorlar desteğiyle yapılması gerektiğini hep savundum. Çünkü ekonomik destek olmayınca amatörlük te bir yere kadar sürüyor. Bu insanların sorumlu oldukları bir aileleri var. Katma değer oluşturmayan bir iş bir ye kadar sürer. Zaten de öyle oldu.
Bu forumdaki tüm Joomlaseverlere başarılar diliyorum.