lostyazilim
tr.link

Windows 10 Güvenli mod ile Normal mod arasındaki ram farkı normal mi

12 Mesajlar 2.005 Okunma
acebozum
tr.link

ismail03 ismail03 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ameliyathane Hemşiresi
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
Windows 10 kullanıcısıyım sorunum önce diskti şimdi ram
Bilgisayar:Casper CHY 4200
İşlemci: İntel i5 4. nesil
RAM :4GB DDR3
Ekran Kartı : 2GB GT740M
İşletim sistemi: Windows 10
Resimleri alta ekledim.Sizce ne yapabilirim? cidden büyük bir sorun olmaya başladı yeni bilgisayar alacağım ama doların yüksekliği ve kredilerim nedeniyle biraz daha idare etmem gerekiyor.

Normal mod

Güvenli mod

%10 bile gördüğüm oldu

googleasistan
webimgo

Insecta Insecta WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** V**
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 5 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
antivirüs demekki sistemine ağır geliyor daha basit bir antivirüs kullan zaten ne kadar ihtiyacın oluyorki antivirüse arka planda sürekli çalışan adına sistem iyileştirici adı verilen programları çalıştırma bellekte bunlara ihtiyacın yoksa hizmetlerden durdur gerekli olmadığı sürece belleği sadece bilgisayara yük yapmak için açık tutan uygulamaları kullanma ram boyutun az ağır gelir
ismail03

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)
Hocam bugüne kadar aynı bilgisayarda KTS kullandım bi sıkıntı yaşamadım değişik bir durum :(

Insecta Insecta WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** V**
  • Mesajlar 133
  • Beğeniler 5 / 40
  • Ticaret 0, (%0)
attığın resme göre onlar etkiliyor gözüküyor antivirüs veritabanı sürekli kendini güncel tutmak için çalışıyor olarak gözüktüğünden ramde yer kaplıyor windows hizmetleri güncellendikçe bunlarda hızlı arama gibi hizmetler bunlarda sisteme yük yaptıkça belleğin yetersiz kalıyor internet kullanımını doğru biliyorsan bilgisayarınada sürekli usb içinde gelen virüslerden girmiyorsa ben antivirüs kullanımını tavsiye etmem (Bu tabi kişiden kişiye değişir.)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

Insecta adlı üyeden alıntı

attığın resme göre onlar etkiliyor gözüküyor antivirüs veritabanı sürekli kendini güncel tutmak için çalışıyor olarak gözüktüğünden ramde yer kaplıyor windows hizmetleri güncellendikçe bunlarda hızlı arama gibi hizmetler bunlarda sisteme yük yaptıkça belleğin yetersiz kalıyor internet kullanımını doğru biliyorsan bilgisayarınada sürekli usb içinde gelen virüslerden girmiyorsa ben antivirüs kullanımını tavsiye etmem (Bu tabi kişiden kişiye değişir.)

Genel olarak takıldığım siteler vardır :)
Bilgisayarı sıfırlama kararı aldım yarın sıfırlayacağım çözülmezse güncel iso indirip tekrar kurulum yapacağım :) başka bir çözümü yok sanırım

MuscleTower MuscleTower WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 73 / 72
  • Ticaret 18, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

Genel olarak takıldığım siteler vardır :)
Bilgisayarı sıfırlama kararı aldım yarın sıfırlayacağım çözülmezse güncel iso indirip tekrar kurulum yapacağım :) başka bir çözümü yok sanırım

neden sıfırlamak istedin anormal bir durum yok cpu kullanımı %0 olcak diye bir kural yok programlar çalışıyor gayet normal

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

MuscleTower adlı üyeden alıntı

neden sıfırlamak istedin anormal bir durum yok cpu kullanımı %0 olcak diye bir kural yok programlar çalışıyor gayet normal

Hocam olayı çok yanlış anlamışsın sen
CPU ile alakalı bir sorun yok Ram bbilgisayar boştayken %80 gösteriyor sorun burada

MuscleTower MuscleTower WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** T**
  • Mesajlar 345
  • Beğeniler 73 / 72
  • Ticaret 18, (%100)

ismail03 adlı üyeden alıntı

Hocam olayı çok yanlış anlamışsın sen
CPU ile alakalı bir sorun yok Ram bbilgisayar boştayken %80 gösteriyor sorun burada

güvenli modda bile %30 gösteriyor raminiz az sanırım 2 antivirüs ve onca program ile yüzde %80 normal sayılır ayrıca %90 ram kullanımı olsa bile ne fark edecek ona kafanızı takmayın cpu önemli burda

Ayrıca her zaman söylerim sistemdeki herşey lisanslı değilse ve birkaç basit güvenlik önemi alırım derseniz antivirüs programı kullanmayın

• Üyelik 28.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Afyon
  • Ad Soyad I** Ç**
  • Mesajlar 2633
  • Beğeniler 344 / 487
  • Ticaret 12, (%100)

MuscleTower adlı üyeden alıntı

güvenli modda bile %30 gösteriyor raminiz az sanırım 2 antivirüs ve onca program ile yüzde %80 normal sayılır ayrıca %90 ram kullanımı olsa bile ne fark edecek ona kafanızı takmayın cpu önemli burda

Ayrıca her zaman söylerim sistemdeki herşey lisanslı değilse ve birkaç basit güvenlik önemi alırım derseniz antivirüs programı kullanmayın

Hocam meşajı yeni gördüm Sıfır windows 10 kurdum.Büyük fark oldu hız konusunda çok iyi şuan boşta Kaspersky Total Security çalışırken
4GB ramde %40
%2 CPU
%3 Disk harcıyor :)
Güvenlik konusunda genel olarak girdiğim siteler bellidir ancak ne olur ne olmaz diye bi önlem için kullanıyorum.Bilgisayarda herşey lisanslı :)
MuscleTower

kişi bu mesajı beğendi.

Miraz Miraz Future Kullanıcı
  • Üyelik 10.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Mühendisi
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 638
  • Beğeniler 197 / 198
  • Ticaret 18, (%100)
ismail03

Ne kadar dikkatli de olsanız yaptığınız her işlem bilgisayarda kendine bir yer edinir. Zamanla ağırlaşmaya neden olabilir. Format sonrası güzel bir yedek alıp arada bir yenilemekte fayda var :)

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al