Birincisi bir yöntemi daha fazla kişinin öğrenmesi rekabeti doğuracaktır. Ben birilerine bir şey öğreteyim derken kendime de rakip çıksın istemem. Hem zamandan hem de paradan zarar edip, insanlara bir şey öğretmeyi amaçlamak sizce de saçma değil mi?

Bu forumda webmasterlar dolu zaten, ne demek istediğimi anlayacaklardır. Şöyle bir örnek vereyim; bir anahtar kelime de birinci sayfa da birinci sıradasınız. Pazarladığınız üründe satılıyor ve zaman geçtikçe farklı pazarlara yeni siteler açıyorsunuz. Bu arada ne de olsa para geliyor ve birinci sıradayım dediğim o siteniz bir bakmışsınız ki 2. sayfalara ve daha arkalara gitmiş. Peki niye; çünkü belirlediğiniz anahtar kelime için daha fazla rekabet etmek isteyen site ortaya çıkmış. Sizin siteniz de de bu anahtar kelime için güncel bilgiler olmadığından dolayı haydi arka sıralara.

Bu sadece sizin anlamanız için verdiğim bir örnekti.

ikincisi Wolf42 nickli arkadaşıma cevaben; nereden biliyorsun kazanmadığımı, ne kanıtı istiyorsun söyle atayım kardeş. Seninde dediğin gibi kendimin uygulamadığı birşeyi insanlara satmak, insanların günahlarını almaktan başka neye yarayacak ki.

Üçüncüsü Metin2Blog kardeşime cevaben, Allah'a şükür paraya ihtiyacım yok. Ben hayatta iki değerin çok önemli bir yer tuttuğuna inanıyorum. Biri tecrübe diğeri ise zaman.
Çok iyi konumlarda olan şahsiyetlere (illa parasal olarak üstün bir konumda olmasına gerek yok) bir bakın. Hepsi yaptıkları çoğu işte batmış, çıkmış veya hor görülmüş ve düşe kalka doğru yolu bulmuştur.

Bu forumda da çok iyi gelir elde eden güzel insanlar var. Ama onlarda kendilerine rekabet edecek insanlar çıkmasın veya çıkacaksa da ben onlara öğreteyim veya yardımcı olayım ve onlardan bunun için para alayım mantığı işlemekte.

En küçük örnekle; seo hizmetleri veren firmalar örnek verilebilir. Sonuçta onlarda sizi üst sıralara çıkarmak için google ile uzun süre uğraşmış ve Google'ın nelere sevdiğini anlamışlardır. Bunu sadece kendi sitelerine uygulayabilir ve her anahtar kelime de üst sırada olabilirlerdi.

Dördüncüsü hangi işi yaparsanız yapın, yaptığınız işin zirvelerine çıkmak istiyorsanız ya zamanınızı harcayıp tecrübe kazanmalısınız ya da tecrübeyi satın alıp zamandan kâr etmelisiniz.
Bende bu işe başladığımda 4 tane eğitim kiti aldım. Bunların 3'ü geçici yöntemlerdi. Biri ise skype üzerinden satış yapan ve beni bu konumlara getiren bir kitaptı. Fakat ben o kitap için $150 vermiştim. Çünkü paypal vardı ve 30 gün boyunca iade garantisi vardı.
İşte bende clickbank ve paypal gibi ödeme sistemlerine sahip olan ve ürünü iade etmek istediğinizde anında hesabınıza paranızı iade eden şirketler arıyorum.

Bu forumda da kimseye bir konuda danışılmaması gerektiğini anladım. Eğer ben insanları kandıracak ve onlara scam ürünler sunacak biri olsaydım, gelip size ben "insanları günde $200 dolar kazanabilirsiniz" diye kandıracağım, sizce tutar mı diye mi soracaktım.

Neyse sizden ricam; ben bu projeden vazgeçtim ama bundan sonra biri size bir proje hakkında fikrinizi sorduğunda; itham edici sözlerden ve zandan sakının.

"Zandan kaçının. Çünkü zan, sözlerin en yalanıdır..."(Sahih-i Buhari, Sahih-i Müslim, Müsned-i Ahmed b. Hanbel)

"Ey müminler! Zannın bir çoğundan sakının. Çünkü zannın bazısı günahtır." (Hucûrât, 49/12)

Allah'a emanet olun İnşaAllah.