Ben şahsen google reklamları ilgimi çekmediği için tıklamıyorum ve kimsenin benden farklı düşündüğünü sanmıyorum . Günlük 50 hit alan siteye banner reklam ver daha ucuza daha ziyaretçi çekilir :D
Toplumsal analiz yapmadan kendini referans alıp herkesi böyle düşünmen yanlış. Bir site açıp içeriği hakkında ne kadar detaylı bilgi verirsem vereyim yorumlarda hep atlanılan bir yerler, bir nokta oluyor. Sonra diyorum ki millet benim kadar bu işle uğraşmamış ki, benim kadar derine inmeyen çok kişi var. Sonra dönüp bakıyorsun toplum geneli böyle. Eğer dediğin gibi herkes öyle olsaydı Google zaten reklam politikasını %100 değiştirirdi. Emin ol o reklamlara tıklayan bir dünya insan var. Özellikle mobilde. Mesela bizim ailede gençler teknolojiyi iyi bilir, arma sonuçlarında direkt başlıklara odaklanır, reklamları otomatik olarak görmezden gelir ama yaşlı ve olaylardan bir haber aile üyeleri ise ciddi ciddi reklamları da okuyor, başlıkların altındaki tüm küçük yazılarıda okuyor. Tüm sayfayı ince ince taradıktan sonra reklam ilgisini çekiyorsa dalıyor içine, sonra reklam olduğunu anlayınca geri çıkıyor. Oysaki tüm sayfayı okuyup reklam ibaresini de görmüştü. Biz biraz fazla biliyoruz içeriklerini ve tıklamıyoruz ama tıklayan çok var :)