Kullanıyorsan hiç birini silme, eklentilerin sayısından ziyade sitenin hızı önemli. Siten yeterince hızlı olduğu sürece istersen 50 tane eklenti kullan.
Bir diğer belirtmek istediğim şey ise elinden geldiğince ufak tefek şeyleri eklenti kullanmak yerine kendin temaya dahil etmeye çalış, yada birinden destek al. Örneğin yazı okunma sayıları için kullandığın eklenti bana çok saçma geldi, bu iş için functions.php dosyana ekleyerek kullanabileceğin bir sürü hazır kod var oysa.
Sonra mesela, wp-admini kullanıcılara kapatmak için wordpress in kendi hazır fonksiyonları mevcut, yine functions dosyana ekleyeceğin birkaç satır kod ile bu eklentiden de kurtulabilirsin.
Wordpress'in döküman kaynağı kadar belki php'nin javascript'in döküman kaynağı yoktur. Yani araştırırsan aslında eklentilerin büyük bir kısmının yaptığı şeyleri sen kendin de yapabilirsin. Burada avantajın şu olur: Eklentiler bir kaç farklı özellik ile donatıldıkları için belkiden senin kullanmayacağın ihtiyacın olmayan bir çok sorgu döndürüyorlar buda gereksiz yere kaynak israfı oluyor.