Olayı anlık takip ediyordum, tamamen referandum çalışmasının bir parçası.


Mevlüt Çavuşoğlu ile karşılıklı görüşme olmuş ve Hollandalı yetkililer gerilime sebep olabileceği endişesi ile ( orada da karşıt görüşlü Türkler yaşıyor) sınırlı bir çalışma teklif etmişler, tabi Türk bakan bunu kabul etmemiş ben uçakla gelirim yaparım demiş, adamlar gelme demişler ısrarla gitmeye yeltenmiş ( devletin uçağıyla siyasi çalışmaya gidiyor bu arada) uçağa iniş izni verilmemiş. Uçak dönmüş .

Diğer Bakan Fatma Betül Sayan da ben karadan giricem demiş, adamlar gelme diyor bu girerim bakanım ben demiş, Hollanda makamları da senin pasaportun diplomatik hizmlet için geçerli ve bakanlık makamı ile ülkemize gelebilir bakanlığını temsilen yetkililerle görüşebilir, elçilik binana girebilir, özgürce seyahat edebilirsin, fakat bakanlık makamını temsil etmeyen ve bu ülkede gerilime sebep olabilecek bir siyasi çalışma yapmak için bu pasaportun da geçersiz izin de vermiyoruz demişler var mı ötesi ?


Almanlar incirlik üssünde kendi askerlerini denetlemeye görmeye gelmek istediklerinde Türkiye nasıl izin vermediyse Hollanda da benzer şekilde izin vermedi. Kadın bakanın ısrarla oraya gitmesi bundan yeni bir mağduriyet yaratmaya çalışması, siyasi çıkarlar için ülkeyi rezil etmekten başka bir şey de değil.


Nazilerle ölümüne savaşmış sayısız kayıp vermiş, nazi zulmü görmüş bu insanlara bir de aptalca cahilce nazi kalıntıları demek, saçma sapan sözlerle daha da tahrik etmek düşman kazanmak cabası.

Turizmde çalışıp da Avrupada en sıcak halk hangisi dense Hollandalılar demeyecek biri yoktur. Bazı ülke insanları İngilizce bildiği halde konşmamaya çalışırken Hollandalılar Türkçe öğrenmeye konuşmaya çalışırlar, personele insan muamelesi yaparlar, insan ayrımı falan yapmazlar, bu heriflerin ırkçılığı da yok düşmanlığı da yok, ülkelerinde her milletten insan sorunsuzca yaşıyor, 450 bin + Türk yaşıyor orada. Jest olsun diye Abdullah Gül oraya giderken savaş uçaklarıyla eşlik eden böyle üst bir protokolle karşılayan insanlar. Sorun Türklerle Türkiye Cumhuriyeti ile falan değil anlayacağınız, sorun tamamen buradaki siyasi çalışmalar ile ilgili.

Bir de Evet çıkacak korkularından böyle yapıyor diyenler var, ahmaklığın lüzumu yok, bu tür hareketlerin Evet oylarını artıracağı aşikar, adamlar senin seçiminle ilgileniyor olsa ters yapıp Evet oylarını neden artırsınlar ? Ayrıca Evet çıksa ne Hayır çıksa ne adamlar neden korksunlar ?