Ayrıca herkese düşman gözüyle bakmadan önce şunları bir an olsun düşünün.

28 Şubat sürecinde devlet tarafından zulüm gören müslümanlar o dönem nerelere kaçtılar ? Hangi ülkelere sığındılar ? Sağ sol olaylarında darbe sonrası sivrilen Sağcılar - Solcular nerelere sığındı ?

Hollanda, Kanada, Fransa, Almanya, Amerika vs.

Neredeyse prosedürsüz diyebileceğimiz kadar kolayca bu insanları ülkelerine aldılar, sahip çıktılar, Türkiye Devleti korumaz baş örtünü çıkar onu çıkar bunu yap sakalını kes cart curt derken, bu ülkeler gel istediğin gibi yaşa, sen insansın dediler. Kalacak yer masraflarını karşıladılar, yeme içme masraflarını, giyim masraflarını, dil ve meslek eğitim masraflarını karşıladılar, iş bulana kadar maaş verdiler destek oldular.

Almanya işçi alımında yakın ilişkilerden ve kalkınmaya destek olmak amacıyla Türkiyeden işçileri ülkesine aldı, iş verdi destek oldu, eğitti, hem ülkeye döviz akışı sağladı hem ne kadar iyi dost olduklarını kanıtladı.

Müslüman düşmanı olsalar böyle mi olurdu ? Türk düşmanı olsalar böyle mi davranırlardı ?

Bu ülkelerin hiç biri bize düşman falan değil, Almanya yıkılmak üzere olan osmanlıyı ayakta tutmak için dünyanın hibesini vermiş, verdiği borçlara Osmanlı zor durumda diye kalem çekmiş silmiş, hala bugün bile Türkiyeye hibe para gönderiyor tarımdan kültüre bir çok alanda ülkenin gelişebilmesi için destek sunuyor, Amerika hala sıkışınca gidilen bir kapı, para veriyor, sahip çıkıyor, silah veriyor, istihbarat sağlıyor. Ülkelerinde yaşayan Türklere hiç bir ayrımcılık yapılmıyor ( bizdeki gibi faşist partiler kaynaklı şeyler her ülkede var) devlet adil eşit davranıyor, ibadethane açmana izin veriyor, kendi dilinde okullar açmana izin veriyor. Hepsini saymaya lüzum var mı ? Düşmanlık da ayrım da yok .


Ab ye almamalarının sebebi de düşmanlık değil, Türkiye nüfusu kalabalık ve kalkınamamış bir ülke, sınırlar açılınca bu ülkelerin baş edemeyeceği kadar göç gideceğinden korkuyorlar, ayrıca AB standartlarını da sağlayamayan bir ülke, yolsuzluklar insan hakları hiç birinde Ab ye yaklaşır durumda bile değil. Yani biraz da dönüp aynaya bakmak lazım.