Coillerde (Atomizer Başlıklarında) Yanık Tadı!

Atomizer başlıklarında yani başka bir deyişle coillerde yanık tadı neden olur? Bu sorun bir çok e sigaracının ve özellikle elektronik sigaraya yeni başlamış kişilerde çok büyük sorunlar oluşturmaktadır. Bu yazımızda tek bir marka için değil tüm atomizer marka ve modellerinde ortak çözüm olan bir yöntem göstermeye çalışacağız. Bir çok elektronik sigara kullanıcısının ortak sorunlarından biri olan bu yanık tadını ortadan kaldıran kesin çözümü başlıklar halinde anlaşılır bir şekilde açıklayacağız.



Coillerde Yanık Tadı Neden Olur?

Konumuzun soru başlığını açıklamadan önce Atomizer başlıklarından yani coillerden neden yanık tadı neden gelir? Sorusunu biraz anlayalım, bu sorun bir den fazla sebebten kaynaklanabilmektedir. Bu sebepleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Coili takmadan önce ıslatmamak
Coili taktıktan sonra dijital modlu cihazın ayarlarını yapmamak
Pamuğun uzun çekim yapıp kuruması sağlamak ve kuruyken çekmeye devam etmek.
Yukarıda ki gibi bir çok sebebi olabilmektedir bu sebepleri küçük cümlelerle açıklayalım.

Coili takmadan önce ıslatmamak:

İlk maddemiz olan “Coili takmadan önce ıslatmamak” bu sorunun detaylı anlatımı şu E SİGARA ATOMİZER DEĞİŞTİRME başlıklı cümlede tam çözümü ve nasıl yapılması gerektiği mevcuttur.

top box mini coil islatma



Coili taktıktan sonra dijital modlu cihazın ayarlarını yapmamak:

Diğer maddelere gelince cihazımızın yeni takılan coili yani atomizer başlığını otomatik tanımladığına emin olun atomizer başlığının üzerinde yazan coil cinsini bağlamadan önce okuyun örnek olarak SS, Ti, Ni, Clapton gibi çeşidinin ne yazdığını öğrenin ve cihaza bağladığınızda mutlaka cinsini ve yine üzerinde yazan wat aralığını cihazınızda ayarlayın. Kendi cihazınız için olan wat ve coil ayarlama ayarlarınız E Sigara İnceleme kategormizde öğrenebilirsiniz.

Pamuğun uzun çekim yapıp kuruması sağlamak ve kuruyken çekmeye devam etmek:

Bir diğer madde ise atomizer başlığının yani coillin içerisinde iletken sarılmış telin üzerinde pamuk bulunmaktadır. Bu pamuğun çektiği yani emdiği likiti tel ısınınca buhar olarak içimi sağlamaya yaramaktadır. Eğer bu pamukta bulunan likitin yenilenmesini yani yeniden emmesini beklemeden aralıksız uzun uzun çekersek pamuk ısmalnmaya vakit bulamadan telin ısısıyla yanmaya başlayacaktır. Bu sorunu yaşamamak için uzun çekim yaptığınızda 2. çekimden sonra 15-25 saniye beklemeniz gerekmektedir.

Coillerde Yanık Tadı Nasıl Geçer?

Yukarıda sebeplerini açıkladığımız coillerde yanık tadı nasıl geçer başlığımızda ise çok basit bir yöntem verebiliriz üstelik bu yöntem ile tüm marka ve modellerde geçerli bir çözümdür.

Yanık tadını yukarıda bulunan sebeplerle veya benzer sebeplerle yaşadığınızda yapmanız gereken tek şey şudur,




*ÇÖZÜM*

Cihazın havalandırma kanallarını elimiz veya yardımcı bir malzemeyle kapatıp dirip tip’den içeri hızlaca kısa kısa 2-3 kere üflemeniz bu coillerde yanık tadı geçirecektir. Söylediğimiz gibi yaptığınızda cihazdan çekeceğiniz bir sonraki pufta yanık tadı almayacaksınız.

Yukarıda belirttiğimiz çözüm ile tüm marka modellerde 3-5 gün kullandığınız coiller 8-10 güne çıkartabilirsiniz. Eğer bu çözüm işinizi görmedi ve hala yanık tadı çok keskin geliyorsa yöntemi uygulamak için çok geç kalmışsınız demektir. Coilinizi değiştirip bir sonrakinde en ufak yanık tadı aldığınızda bu yöntemi uygulayınız.

Emin olun farkı göreceksiniz şimdi geç kalmadan öğrenmeniz gereken bilgileri sitemizde biraz daha vakit geçirerek hem daha ekonomik hemde daha lezzetli içimler yakalayabilirsiniz.

Herhangi bi soru veya sorunla karşılaşırsanız bize mutlaka yorumlardan sorun hızlı bir çözüm bulabiliriz.

Kaynak: https://esigaracilar.com/coillerde-yanik-tadi-nasil-gecer/