Burda marka fanatikliği yapmak yerine ihtiyaçları belirleyip ona göre karar vermek daha mantıklı olacaktır. Yani kesinlikle şunu yada bunu al demek bana kalırsa mantıksız.

Ben yaklaşık 2 yıldır PC üzerinde MacOs (nam-ı diğer hacintosh) kullanıyorum. Şunu söyleyebilirim; çok stabil. Gerçekten çok hızlı ve çoğu sistemden daha kullanışlı. Son birkaç haftadır ise windows 10'a geçtim. Windows 10 da önceki sürümlere göre çok yol kat etmiş. Bence kullanıcılarını üzmeyecektir.

Siz eğer .Net platformu kullanacaksanız, windows daha mantıklı bir seçim olacaktır. Tabiki Mac'e de windows kurulabilir, ancak bunun için birkaç kat daha fazla para ödemeye gerek olduğunu sanmıyorum. Sonuçta donanımlar neredeyse aynı.

Yok eğer ios yada direk macOs için uygulama geliştirecekseniz, macOs almak daha mantıklı (normal PC'ye sanal makina üzerinden macOs de kurup çalıştırılabilir maddi olanaklar kısıtlı ise)

Son olarak birden fazla platforma hitap edecek birşeyler yapacaksanız; php, python, C, C++ vb. o zaman bir teknoloji mağazasına gidip deneyin ve hem zevkinize hem de bütçenize uygun kararı siz verin.