Geliyoo. Com un devletten aldığı paraya tepki olarak ekşiciler 2 günde gidiyoo diye arama motoru kurdular. Her ikisinde Google Arama motorunu kullandı. Yapılır yapılır evet kullanılır mı hayır. Yandex bile adam sonuç göstermiyorken robotları oluşturmak çok zor. İkincisi ve en önemlisi ülkede android hükümranlığı sürdükçe Google dan başka arama motoru tutmaz. Ve en önemlisi ülke için tekil projeler hiç bir işe yaramıyor devlet politikalarının ve sermayedarların eğilimi meselesi. Yerli işletim sistemi projesi bile rafa kalktı belki yerli işletim sistemine gereken özen gösterilse android kerneli kullanan yerli mobil OS lar yapılsa vestel gibi firmalar teşvik edilseydi o zaman yerli arama motoru da tutardı.
Reisin dedikleri tamamen doğru kendimize ait bir sistem olsa android tarzı veya ios tarzı telefonlarımızı tabletlerimi üretsek devlette bu firmalara arama motorunu ve tarayıcı otomatik ekletirse ozaman birşeyler olur. Hadi arama motoru kuralım demekle olmaz bu.
Bir paylaşım vardı güzel bir kız yanında da uzay resmi. Üzerinide yazmışlar bu kızla çıkmam uzaya çıkmamdan daha zor diye bilmem anlatabildim.