Öncelikle merhabalar uzun bir süreden beri siteyi takip ediyorum bu siteden önce çok az bilgim vardır blogger hakkında ama burdaki üstadlar sayesinde baya bilgi öğrendim kendi sitemi yaptım iyide oldu ama tabiki hala öğrenciyiz bu konuda öğrenmem gereken çok şey var aşagıdaki çözemedigim bazı sorunlarla karşılaştım yardımcı olanlara şimdiden teşekkür edirim:)

1.Blogger'dan sitemi yaptım domaine taşıdım kendimin 2 hafta oldu yavaştan google sitemi blogspot linkterinden çıkartıyor ama yeni post yaptıgıma baktım google tarafından indexlenmiş hala blogspot.com.tr uzantısıyla gözüküyor tıklayınca sorun yok ama .com domaine yönlendiriyor ama hala blogspot olarak indexlenmesi pek hoş değil.


2.web sürümüde yazan blogger tarafından desteklenmektedir ibaresini bir şekilde kaldırdım ama mobilde hala gözükmekte bunu kaldırmanın herhangi bir yolu varmıydı. ?


3.Domain'e taşıdıktan sonra ne hikmetse tema ayarları yerine tıklar tıklamaz blogger donuyo bir türlü HTLM yerine geçemiyorum garip olan şey bir çok blog var hepsineden aynı tema koydum ama tek bunu domain'e taşıdım bunda donuyor.


4. basit bir sipariş formu yapmak istiyorum siteme belki bilen arkadaşlar için 5 dakikalık iş ( kredi kartı felan kısmı olmıyacak sadece sipariş detayları mailime gelicek ) ama malum benim bilgim yetmiyo harici formlar var ama ücretsiz versiyonları kendi formlarında reklam ibaresini yapıyor istedigim form sadece ufak ürüne temsil eden resim yeri -isim -tel- adres ve ürün bilgisi tabi bu sipariş formu mailime gelmesi gerekiyor.


5.son olarakda özel tema kullandığım için bir türlü footer yapamadım yapan 1 tane geniş yapmış benim istediğim footer'da 3 ayrı sutun olması baya baya uğraştım ama nafile isteyene sitemin linklini özelden verebilirim :)

İyi günler dilerim