ülkede bilimin gelişebilmesi için öncelikle bu "türkiyede bilime önem verilmiyor" genellemesinden kurtulmak lazım. devleti, okulu tv kanallarını, mütahiti, avmciyi suçlayıp kenarda oturmakla olmaz. sen bilim için ne yaptın ne kadar önem verdin?
lisede müfredatı çok güzel öğrendin buraya kadar sorunumuz yok. olay ünv de başlıyor. bilim adı altında 20 senelik profun ya da doçentin 20 sene evvel hazırladığı ders notlarını ezberliyoruz. tek amacımız diplomayı almak. alanımızda yeni neler var şu nedir bu neder neler yapılabilir düşünmek yok. kıytırık profun kıytırık ders notunu ezberlemek başarılı olmak sayılıyor. evet profesör dediğiniz adam kıytırıktır. ezberlediği konuları sizlere ezberletir tek gayesi budur. sınavlarda sizi değerlendirerek tatmin olur. sözde ben bilim adamıyım aydınım diye havalara girer. peki bilim adına gerçekten ne yaptın? hiç.
bugün bir konuda bilgi sahibi olmak araştırma yapmak için okula falan gitmeye profesör ya da başka rütbelerde hocaların kahrını çekmeye gerek yok. internet elinizin altında. ben şu konuda şu fikrim üzerinde çalışmak istiyorum diyip her türlü çalışmanızı internetten yapabilirsiniz. maddi imkanı yok derseniz projenizi sunuma hazır hale getirip büyük şirket patronlarına adamakıllı sunum yaparsanız destek bulabilirsiniz. günümüz patronları yeniliklere çok açık. yeter ki ikna olabilecekleri kadar açık bir sunum yapabilin.
ama biz kolayını yapıyoruz. suçu başkasına atıp çaresizmiş gibi oturuyoruz evimizde.
buradan bile örnek verebiliriz. yeni bir fikir üretmek yerine kadın sitesinde para var herkes kadın blogu açıyor. teknoloji sitesi herkes teknoloji açıyor. haber sitesi herkes.