Öncelikle söylemem gereken bişi var, yazınızı okuyunca kendimi röportajda gibi hissettim, o boyda biri değilim baştan söyliim, naçizane kendi görüşlerimi belirtebilirim ama..

Python gibi diller bence gençleri korkutuyor, genel görüş bence eğer ben adını çok sık duymuyorsam demek ki çok kimse de bilmiyor şeklinde. Döküman çok aslında ama dediğiniz gibi ingilizce ağırlıklı, zaten herhangi bir programla haşır neşir olacaksanız önce ingilizce öğrenmelisiniz. Belki bu yüzden de Türkçe dökümanların en yoğun olduğu dillere yöneliyor gençler.

Şirketler tarafından derken? Kastınız geliştirici değil de kullanıcı ise, inanın kullanıcı dile bakmaz maliyete bakar.

Tavsiye demeyelim, dediğim gibi o boyda biri değilim, fikir üretin, kolaya kaçmayın, zor fikirleri dökmeye bakın. Algoritma yeteneğinizi arttırın, sonuçta bu bir dil, belli kuralları var.

Dediğim gibi programlama dilleri Türkçe gibi bir dildir, imla kuralları vardır, söz dizimi vardır vs.. Eğer amacınız bişiler üretmek ise fikir üretin ve uygulayın, yok iş bulmaksa derslere devam..

İnanın benim tavsiyeme ihtiyacınız yok, kimse bir amacı olmadan bişi öğrenmeye kalkmaz, bir kişi japonca öğreniyorsa sebebi vardır, sebep büyüdükçe öğrenme azmi de artar. Eğer amacınız bir dil öğreneyim ama öyle bir dil olsun ki herkesten farkım olsun, havalı olsun falan sa hemen python u bırakıp japonca öğrenin, inanın daha çok havanız olur.

Bakmayın biz mecburiyetten programlamaya yöneldik, ilk bilgisayarım amstrad cpc128 di, çocuktuk, ekrana çizgi çekmek için bile kod yazmak zorundaydık :)