Alarm Sistemleri hırsızların soyguncuların korkulu rüyası olmaya devam eden 7/24 istenilen anda devreye alınabilen ve elektrik kesintilerinden etkilenmeyen son derece güvenli elektronik parçalardan oluşur.

Alarm sistemi kurulu olduğu bir mekana hırsızların girmesi pek de kolay değildir. Çünkü hırsız alarm sistemleri gecenin bir anında büyük bir gürültü ile ve doğru şifre girilene dek çalar durur. Sessizlikte çalışabilen hırsızları şoke eden alarm sistemleri çalmaya başladığında hiçbir hırsız metanetini ve cesaretini koruyamadan olay yerinden sıvışmanın yollarını arar. Siren sesini duyan hırsız neyi çalmaya geldiğini unutarak olabildiğince olay yerinden kaçmaya çalışır.

Böylece verilmek istenen zarar en aza indirgenmiş olur. Hırsız kaçtıktan sonra bile alarm çalmaya devam eder. Bu arada alarm sisteminin bağlı bulunduğu merkeze de alarm verilir, belirlenen hafızadaki tüm telefonlar sırasıyla aranır. Gecenin bir yarısı iş yeri telefonundan aranan iş yeri sahibi iş yerine hırsız girdiğini anlar ve polise haber vererek işyerine ulaşır. Alarm sistemlerinin tesis ettiği güvenlik; alarm sistemlerinin fiyatı ile kıyaslanamaz bir öneme sahiptir. Değer verdiğiniz her türlü çalınabilir eşyanızı korumanın en güvenli yolu hırsız alarm sistemleridir.



Bir alarm sisteminde genel parçalar şöyledir:
Alarm kablosu veya CAT5-CAT6
Mekan için Siren
Mekan Dışı yüksek sesli Siren
Kapı ve Pencerelere takılan manyetik kontaklar
Akü
Alarm Paneli
Alarm Program Tuş Takımı ( KEYPAD)
PIR hareket algılayıcı 10 metre çaplı dedektörler.

Hizmetlerimiz

Kartlı Geçiş Sistemi

Ip Kamera Sistemi

Parmak İzi Okuma Sistemi

Yangın Alarm Sistemi

Bebek Kamera Sistemleri

Ev İşyeri Kamera Sistemleri

Sizde daha detaylı bilgi için Desi Alarm sistemleri sitemize göz atabilirsiniz => DESİ ALARM

Tel: 0850 304 46 16 - 0212 619 11 11 - 0216 572 55 10

DESİ ALARM NASIL ÇALIŞIYOR ?

Bir alarm sistemi, bir istila, yangın, gaz kaçağı veya çevresel değişiklikler gibi bir olayı tespit edebilir; olayın tehdit oluşturup oluşturmadığını belirlemek ve daha sonra etkinlik hakkında bir bildirim gönderin.

Aktiviteyi algılayan bir alarm sisteminin bileşene bir sensör denir. İşyerinizi korumak için kullanılabilecek bazı yaygın sensör türleri.

Kapı ve pencere kontakları, bir kapı veya pencerenin açılıp kapanmasını gösteren anahtarlardır. Anahtar, bir kapıya veya pencereye monte edilir ve çerçeveye tutturulmuş bir mıknatıs ile kapalı tutulur. Kapı veya pencere mıknatıstan uzaklaştığında anahtar açılır ve alarm kontrol paneli tarafından algılanır.

Hareket Sensörleri, büyük bir odada hareketi algılayabilir.

Cam Kırılma Dedektörleri, cam kırma sesini sürekli dinlemek üzere tasarlanmıştır. Cam kırılma detektörü, kırılan camdan kaynaklanan ses düzenini duyduğunda, alarm kontrol paneline elektronik bir sinyal gönderir.

Darbe Sensörleri, bir duvar, tavan veya yapının diğer bir alanından kırarak giriş yapmak için kuvvet kullanan bir saldırgan tespit edebilir.

Karbon monoksit (CO) dedektörleri, karbon monoksit tespit etmek için kullanılır; Görünmez, kokusuz, renksiz bir gaz. CO saptandıktan sonra, sensör kontrol paneline bir sinyal gönderecek ve bu sesli bir alarm verecektir.

Panik Düğmeleri, bir düğmeye basarak yardım için derhal, gizli bir çağrı gönderir.
Çevresel Sensörler, suyun varlığına tepki verir veya oda sıcaklığında ani artış veya azalış gösterir.

Duman Dedektörleri, yangını tespit etmek için tasarlanmıştır. İki çeşit dedektör vardır: iyonlaşma ve fotoelektrik. En yaygın duman dedektörü, iyonizasyon algılama, alev alevlerini çok fazla duman olmadan algılamak için en iyi kullanılır. Fotoelektrik algılama, büyük miktarda duman üreten yanan yangınlara tepki verir. Her iki teknolojinin aynı seviyede ateşte yapılması ve aynı miktarda uyarı vermesi gerekir.

Tuş takımı, güvenlik sistemini kurmak ve devreden çıkarmak için kullanılan bir cihazdır. Tuş takımları genellikle bir binanın giriş veya çıkışının yakınında bulunur. Sistem etkinleştirildiğinde bir kapı veya pencere açılırsa, tuş takımı derhal bir alarm başlatacaktır.

Uzaktan Kumanda, alarm sistemlerini belli bir mesafeden iptal edip, kurmak için kullanılır. Kullanımı basit ve kolaydır. Genelde 2 veya 4 tuş bulunur. Bu tuşlar, birisi alarm sistemini aktif etmek için kullanılır. Diğeri alarm sistemini pasif iptal etmek için kullanılır. Diğerleri ise sisteme göre değişiklik gösterilebilir genelde birisi sessiz kurulum diğeri sabotaj olarak kullanılmaktadır.

Alarm haber verme modülü, bir telefon hattı üzerinden sinyal gönderen ve alan iletişim aygıtları içerir. Bu sinyaller, eğitimli dispatcherlerin alarm sistemi sinyallerini izlediği merkezi bir alarm izleme merkezine gönderilir. Alarm tetiklenmesi durumunda bir acil durum acil durumunu doğrulamak için bir irtibat görevlisi sizinle irtibata geçecek ve gerekirse sizin adınıza polis veya itfaiye ile temasa geçecektir.

Alarm sistemi
kontrol paneli, sistemin beynidir. Çeşitli sensörlerden aldığı bilgileri işleyerek karar işlevini yerine getirir ve buna göre yanıt verir. Örneğin, sistem devreden çıkarıldığında bir kapı veya pencere açıksa, kontrol paneli olayı yoksayar. Ancak, sistem kurulu durumdayken bir pencere açılırsa, alarm izleme merkezinize bir sinyal göndererek ve sesli bir alarm tetikleyerek hemen yanıt verecektir.