Anlayacağını Düşünmüyorum Ama Sırf Sana Cevap Cermek İçin Yazıyorum
Efendim neymiş ülkede ki kahve sayisi bu kadar kütüphane şu kadarmış Yok Efendim Neymiş her sokakda cami varmış ama okullar daha azmış sözde solcu ve entellektüel Geçinen beyincikler Hep ayni söylemleri söyleyerek çağdaş ve ilerici olduklarını iki kitap okumuş olmakla gericiliği parçaladıklarını atatürk demokrasi çağdaş medeniyet seviyesi bak avrupa ülkelerine diye bir sürü ıvır zıvır düşünen beyinler için siz okumuş beyinlerin cahilce ve bu cahilliğinizi adamın yüzüne vurur gibi haykırmanızın sonu gelmiyor bu basma kalıp kelimelerle
kahvehaneyi yi boşver ben sana okul cami ilişkisinden bahsedeyim dediğim gibi sırf sana cevap vermek için yazıyorum
sizin her köşe başında ki cami dediğiniz olay
sana şimdi burda abbasilerden emevilerden kuteybe bin müslimden bahsetmiyeyim aklını karıştırmayayim özetle son osmanlı devletinin bu topraklara hükmettiği 600 yıl boyunca yapılmış camiler ki bunlar o yıllarda her caminin medresesi ve eğitim merkezi olduğunu illaki okumuşsun dur
sonra genç cumhuriyetin kurdugu atatürk ilke ve inkilabları ile pekiştirdiği türkiye cumhuriyetinin ilanından sonra kurulan okullar yani topu topu 100 yıl boyunca
umarim matematik bilgin vardır
700 yıl boyunca yapılan camiler mescidler ve kıyas tuttugunuz 100 yıl boyunca acılan okullar üniversiteler felan filanlar
uzatmakda istemiyorum özetle daha çok okul açılsaydı biz bu kadar cahil kalmazdık ülke şöyle olurdu böyle olurdu diyorsunuz ya sözde entellektüel ve sosyalist arkadaşlar cağdaş ve ilerici zatlara senin nezdinde hepsine birde burdan cevap vermiş olayım
osmanlıdan bu yana 600 yıllık islam devleti 100 yıllık demokrasi yönetiminde ki bu insanlar
600 yıl boyunca allahın kelamına bile bu kadar cami bu kadar medrese bu kadar hoca bu kadar anne baba ebebeyn bile yer yer bunlardan bahsederken kul hakkı devlet yetim hakkı kutsal değerler derken toplumu ancak bu kadar islamiyet adına eğitebilmişken
sen iki tane kıytırık okul bir kaç tane pacavra kütüphaneyle 100 yılda bu toplumdan ne bekliyorsun
okumak cehaleti alır eşşeklik baki kalır
çalışmayan toplumlar üretmeyen bireyler yerli malı yurdun malına sahip cıkmayan beyinler kendi kuşaklarının geleceklerini satıyor ve satmaya devam edecek
7 düvele karşı savunduk vatanı anca bu kadar olduda deme jabonya gibi kafana iki atom bombası çakmadılar iki şehrini haritadan silmediler
almanya gibi taş üstünde taş olmayna toprak ve daha düne kadar doğu almanya batı almanya diye iki parça değildin
500 bin tane kütüphane her eve özel hoca bile gönderse devlet
bu milletde el şeyiyle gerdeğe girme hevesi olduğu müddetçe bi çaçık olmaz
desinler için yaşanmaz