Veridyen adlı üyeden alıntı

Herşeyin en ince ayrıntısına kadar yazabilme imkanımız yok.CPU ve bellek limitleri dahi yazmıyor ona bakılırsa.Kaldı ki kimse sözleşme ve genel kullanım koşullarını okumuyor bile.

Buradaki mesajımda bir açıklama zorunluluğu değil, sizlerle ikili muhabbet esnasında yaptığım bir bilgilendirme Emre Bey.Network yönetimi ve 7x24 aktif kalma sorumluluğu bize ait olduğu için, omuzlarımızdaki bu zorlu yükü taşımak adına zararlı gördüğümüz tüm aktiviteleri engelleyebilir, bir süre sonra açabilir, denemeler yapabiliriz.Örneğin geçen hafta bizim networkda tüm fransa OVH bloğunu engelledik saldırı geldiği için.Neden google'ı engellemiyoruz neden yahoo'yu engellemiyoruz yada bingi ama neden yandexi engelliyoruz birde o şekilde düşünmek gerek.

Ekleme: Hatta bu mesaj sonrasında Yandex'i tamamen aktif ediyorum.Tüm müşterilerimize bu zorlu yolda başarılar diliyorum.


Merhaba Ufuk Bey

Saldırı amaçlı trafiği engellemenize herhangi bir itirazım yok. Ancak forumda da görülebileceği gibi bazı arkadaşlar seo bazlı çalışmalar yaparak Google,Yandex, Bing vb. arama motorlarında üst sıralara çıkmak istiyorlar. Böyle bir engellemenin haber verilmemesi onları zor durumda bırakacaktır. Çünkü engellenen ipler bir saldırı ipleri değil arama motorunun ipleri.

Ben müşteri olarak Türkiye de yer edinmiş arama motorunun botlarından birinin engellemesinin bana bildirilmesini tercih ederdim. Tabi ki bu benim şahsi yorumum inşallah yanlış anlaşılmaz.