Sen sen ol, ezbere konuşanlara kulak asma dostum. Forum tutar. Genel forum da tutar. Bu gibi webmaster forumlarında tutturmasını bilmeyen insanlar ahkâm keser. Sanırsın ki 30 kişilik ekiple, 10 bin dolarlık yatırımla projeye girmiş ve başarılı olamamışlar da akıl veriyorlar.

Forumun tutması da senin elinde, tutmaması da. Tek başına açarsan tutması için yapılmamışları gerçekleştirmen ve SEO anlamında başarılı bir sistem geliştirerek üye çekmen gerekir. Çünkü forumda kendi kendine bir yere kadar takılır, eninde sonunda sıkılırsın. Artık devir blog devri diyenler de kendi yazılarını kaleme alarak gitmek isteyen kişiler çünkü.

Bu, forumlar artık bitti muhabbeti Facebook'un popüler olmaya başladığı 2008 yılından beri var. Bir 10 yıl daha bunlar devam eder sanırım. Sosyal medyanın forumları çok kötü etkilediği bir gerçek ancak yazılı iletişimin modası geçmez. Mesela bakacak olduğunuzda sosyal medya Ekşi Sözlük'ü hiçbir şekilde etkilememiştir.

2015 yılının ilk aylarında nişanlımın açtığı bir genel forumun teknik ve sunucu yönetiminden sorumluyum. Şu an hiti 5K civarı. Alexa Türkiye içerisinde ilk 3 binin içerisinde yer alıyor. Azim, emek, ekip, bilgi, deneyim ve sabır olduktan sonra tutmaz diye bir şey yok. Ha ama işin kolayına kaçıp, 2 ay sonra forumu kapatacaksan tutmaz elbette. Aslında tutmaz değil, sen tutturamamışsındır.