Sayın Kanuni peki koskoca %60 dan bir babayiğit çıkmadı mı?

Ben konuyu "devlet destek verir, üreticiler de yapar" kadar basit görmüyorum. Bir otomobil üretmenin (eğer amaç görüntü olsun diye üretmek değilse ve gerçekten Hindistan markaları gibi olmayıp, bir Japon otomobili gibi rekabet derecesi yüksek bir ürün olacaksa) altından birkaç milyarlık devlet desteğiyle çıkılmaz. Hele günümüzde büyük firmalar bile rekabet ortamına dayanamayıp el değiştiriyorsa.

Otomobil üretebilmek için malesef sadece para yeterli değil, zaten sadece para ile yapılabiliyor olsa bile inanın devletin vereceği destek bir vw grubunun sadece arge harcamasına bile erişemez ki dediğim gibi sadece para ile alakalı bir konu değil, hafıza gerekiyor, bilgi gerekiyor. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok belki ama Amerikanın keşfinde yaşanılan tecrübeler yaşanmadan malesef yarım olur. Bu ülkenin deneme amacıyla saçılacak parası malesef yok.

Önce kendi hafızamızı kaybetmemeye bakalım. Ben uzun zamandır doğru dürüst domates bile yemiyorum, domatesi ki; yetiştirmesi en kolay ve ucuz üründür, bırakın geliştirmeyi, bozduk. Uzun zamandır lokomotif sektör inşaat, her taraf inşaat alanı, köprüler, tüneller yapılıyor.. Sorarım size neden otomobilden önce bir köprüyü de biz yapmıyoruz? Neden bir tüneli de biz yapmıyoruz? Otomobil üretemediğimiz için mi? Otomobil üretemiyoruz diye mi tarımda geri kalıyoruz? Neden sürekli beyin göçü yaşanıyor? Neden gencecik zehir gibi beyinlerin harika fikirlerine destek verilmeyip, tesbih çeken robota destek veriliyor? Otomobil üretemediğimiz için mi?

Sevgili kardeşim, biz eğitimi düzeltelim, emin olun bu ülke bin tane babayiğit çıkartır.