Teveccüh

Sitede biraz yenisiniz. Daha önceki konulara gelen cevapları okumanızı öneririm. Gerçi birçoğu tartışmaya, hakarete vardığı için kaldırıldı. Siyaset konusunda site içinde ve dışında çok kişiyle konuştuk. Emin olun yarısından fazlası mantıklı konuşmuyor. Tek çeşit gazete ve 2 kanal izlersen olacağı bu.

Kimseye hakaret ettiğim yok. Sadece işin vehametini söylüyorum. Site taraması yaparken sizden bilgi istemiyoruz. Bir yorumumdan dolayı önyargılı bir şekilde "güvenilmez" olduysam vay halimize.


LikeSend

"0 dan bu işe girip kimse yapamaz şu anda, yapsa da ne bir boka benzer ne rekabet şansı olur, o yüzden bu işi kesinlikle devlet destekli ya da devlet eliyle yapmalı. Yani kardeş biriniz yapın demekle olmaz, dediğin gibi çok büyük üreticler bile iflas etti el değiştirdi, işçilerine maaş ödeyemez duruma geldi. Çin gibi büyük bir pazara da sahip değil, ne olsa satın alacak müşteri de bulamaz, o yüzden bu iş sermaye sahipleri için girilmeyecek kadar riskli. Koç falan filan bunlar zaten yabancı ortaklı üretimle bu işten para kazanıyorlar, neden hazır varken riske girsinler ? "

Hocam, devlet her işe el atamaz. Ancak destek verir. Yurtiçinde otomobil üreten firmalar var. Söylediğin gibi riske girmiyorlar. Çünkü dünyaya para gözüyle bakıyorlar. Kilyos'ta yüzlerce ağacı katledip 6 ağacın taşınmasını bahane eden holdinglerden memlekete bir hayır dokunmaz. Ne varsa bu memleketin özünde var.