Kaynak kodunda PHP olmayacağı konusunda hem fikiriz ama dünya'da web sitesi ile ilgilenen her insanın Wordpress'in PHP ile yazıldığını biliyor olması gerçeği var. Bizler bunun farkında iken; google amcanın zeki botları mı farketmeyecek demek istedim?
Tabiki farkedecek neden farketmesin ki :) Bende şöyle demek istiyorum açıkçası. Bir sayfa eklediğimizde siteadi.com/sayfa, kategorilerde siteadi.com/kategori etiket sayfasında siteadi.com/etiket vs. vs. bu içeriğin yazı sayfası olduğunu üstüne basa basa söylersek çok daha etkili olacağını düşünüyor, kontrollerini yapıyorum. Bana en iyi yanıtı .html uzantısı verdi...
WordPress MU sistem kurdum. Onlarca hatta yüzlerce blog açtım içine. Sonra 10 Farklı IP de 100 Farklı WordPress kurdum ve hepsinde farklı uzantıları denedim. 1 yıl boyunca hepsine fix olarak haftada 1 gün özgün makale ekledim. Konu ve resimler her şeyde tek tek denedim açıkçası...
En iyi cevabı bana 20 web adresi verdi. Seo için, ziyaret için, kelimelerden gelen ziyaretçiler için vs.
Hepsinin tek bir ortak noktası vardı(20 sitenin geri kalan 100 üstünde siteden) sonunun .html olması.
Belki 1 yılda çok şey değişmiştir. Ama benim kullandığım, verim aldığım, tavsiye ettiğim şey bu.