Kardeşim öncelikle benim gibisin sende. Ben 13 sene bilgisayar teknik servislik yaptım. Sene 2004 lerde gördüm ki türk milleti her işin cıvkını çıkardığı gibi bu işinde cıvkını çıkarmaya başladı. Ana işimi yazılıma yönelttim sene 2007 de. Sonra php programlarken bundan 3-4 sene öncesine kadar baktım ki bu işinde cıvkını çıkartıyorlar. Bende kendi projelerime yöneldim ve büyük işlere koşmaya başladım. İnan yaşım kurtarsa başka meslek yaparım. Bu meslekler ayaklar altında. Kamera montajına kadar hepsini bilirim.

Şimdi şunu hesaplayarak git. Her sene üniversiteler 20.000 öğrenci çıkartıyor. Bilgisayar bölümleri üzerine. Kendi analizini kendin yap.

Dersenki abi ben bu işi illede yapıcam. O zaman tavsiyem al eline bir php kitabı. Önce oku. Sonra projeler yapmaya başla. Kimseye ezilmek zorunda değilsin ve ücretsiz dağıt bunları. Bu şekilde yaparsan hem eksiklerini insanlar sana söyler. Hem işi öğrenmeye başlarsın. 2-3 sene kod yazdıktan sonrada artık işi profesyonelleştirip nesne yönelimli programlamaya geçersin.

Şu hatayıda yapma bütün alanlarda uzman olamazsın. Tek bir yere yoğunlaş.