creed74 adlı üyeden alıntı

Kanımca tepkiler köprü yapılmasına falan değil (genel anlamda söylüyorum), asıl tepkiler maliyet hesaplarına. Örneğin siz bu forumda 450 liraya wordpress kurulumu yaptırırmısınız? Unutulmaması gereken asıl şey köprü vs.. için de ödenen paranın vatandaşın cebinden çıktığıdır. Tüm vatandaşlar bir şekilde etkileniyor, iş yerim yok vergi vermiyorum demek kurtuluş değil, tükettiğiniz her üründe vergi var. Ve dolaylı yoldan herkesi etkiliyor.

Japonyaya gitmiş biri olarak söylüyorum, aramızda yüz yıl fark var emin olabilirsiniz. Bir tane metro görmedim, tüm ulaşım yer üstünden sağlanıyor. Üstelik bizden kat kat zenginler. Fakat yer üstü ulaşım hem daha güvenli, hem daha az maliyetli. Yap işlet devret modeliyle yapılan bişi olduğunu da sanmıyorum, bir köprü yaptırmak için yapan şirkete günlük dolar bazında geçiş garantisi vermek ne kadar doğru bir yaklaşım. Örneğin desek ki, İstanbul'un 3. bir köprüye ihtiyacı var, ihale açacağız, bir şirket yapsın, geçiş ücretini de devlet olarak biz belirleyeceğiz, şirket tüm maliyeti üstlenip yapsa, para kazansa, vergisini de verse sizce daha mantıklı değil mi (bu kendi fikrim değil, japonya da bu şekilde, tren vs.. özel işletme)..


dediğin şekilde olursa şirketler girmez şirketlerde oraya para kazanmak köprü yapıyor keşke dediğin gibi olabilse Türkiye için daha faydalı olur ama onlarda kendilerini güvene alıyor.