Sky4Life adlı üyeden alıntı

AK Partinin bazı taraflarını savunsam da, malesef bende bu konuda doğru yapıldığına inanmıyorum. Ücreti verilen hiçbir şey hizmet değildir. He öncekiler yapmadı, evet bu da doğru değil. Hizmet dediğiniz şey şudur, Okul yapılır ve devlet okulunda öğrenciler ücretsiz bir şekilde okur. Bu vatandaşa bir hizmettir. Mesela en ufak örnek olarak, sokaklarda gece lambalarının yanması ve insanların önünü görmesini sağlaması, bu da bir hizmettir. He bu nasıl bir hizmettir. Benim aldığım maaştan gelir vergisi kesiyor, aldığım üründen her türlü KDV, ÖTV, ÖİV vs bir sürü vergi kesiyor, onları da bunlarla yapıyor. Tamam yapsın, kesiyor zaten vergiyi benden. Mesela istanbulda metrobüs, metro. Bunlar da birer hizmettir, cüzi miktarlar ile uzun bir yol gidebiliyorsunuz. Ama ben Avrasya Tüneli, Osmangazı Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, bunların birer hizmet olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bunların geçiş fiyatları uçuk. Şirketlerin zarar etmesi yapacağı iş ile alakalıdır. Madem şirket zarar edecek yapmasın, devlette insanını düşünsün yaptırmasın. Osmangazi köprüsü ile alakalı eleştirilere katılıyorum. Yavuz Sultan Selim köprüsü mesela fiyatları uçuk.

Aslında en iyi yapılacak hizmet şudur kardeşim, Devlet bunu kendi bütçesi ile yapar. Sonuçta devletin bütçeside vatandaşın cebinden çıkıyor. Devlet kendi bütçesi ile yaptıktan sonra bunu cüzi bir ücretle vatandaşın hizmetine sunar. İşte bu hizmettir. Uçuk fiyatlar isteyerek sonra kimse geçmeyince gene bunu vatandaşa yüklemek kesinlikle haktır, yazık günahtır.


Adamsın abi. Tayyip'in ücretsiz okul, hastane yapması hizmettir. Hizmetin kralıdır. Zamanında feto denilen adamın yaptıkları bile hizmettir. Ama bu 90 liraya köprüden geçmek hizmet değil kapitalizmdir.

AsosyalAdam adlı üyeden alıntı

Yok neymiş sanki ceplerinden para çıkıyomu bizmi yapıyoruz ağaçlar kesiliyor bu ağaçlar bu hükümetten öncede kesiliyordu ve hala muhalefetin belediyelerinde de kesiliyor fakat onu görmezden geliyosunuz çünkü olaylara at gözlüğü ile bakıyorsunuz madem ceplerinden para çıkmıyor elleri ceplerinde iş veriyolar birileri yapıyor neden diğer hükümetler yapmadı madem o kadar kolaydı.

Mevzu ne ağaç ne köprü siz ve sizin gibiler ülkenin son dönemde geliştiğini kabullenemiyor ve çekemiyorsunuz istediğiniz kadar bağırın yazın değişen birşey olmayacak bu gelişmeler yapılacak sizde helal olsun demeyecek kadar vatansever olacaksınız.


:) Bu çocuk çok komik ya :D Allah bizi kahretsin ya ülkenin gelişimini kıskanıyoruz.. Yaşadığımız ülke çöp olsun bölünsün bitsin biz bunu istiyoruz :D Kardeşim aklı düzgün çalışan herkese saygım var lütfen yazdığın şeyleri düşünmeden yazma.