Çoğunuzun yerel dillerde yayın yapan web sitesi var. Facebook, Twitter paylaşımları vs. vs. geçtik. Bunlar bilinen yöntemler.

Bilinmeyenler ise aslında Translate'in nimetleri. Wordpress kullanıyorsanız bilgisayar diline göre oto çeviri yapan Google Translate eklentisini mutlaka kurun. Blogger kullanıyorsanız yeni eklenen Google Translate Gadgeti'ni şablonunuza ekleyin.

Daha sonra blogcuların doluşmuş olduğu ve yorum yapmak için can attığı şu sitelere içeriklerinizi inglizce başlık ve ingilizce tanım girerek gönderin.

blokube.com
bizSugar.com
Bloginteract.com
zabox.net
thewebblend.com


Hit sayısı yüksek olan bu sitelere gönderdiğiniz bağlantılarla ekstra trafik alacaksınız. Reklam gösterim sayılarınız artacak ve özellikle adsense kullanıyorsanız reklamlarınız ziyaretçilere kendi dillerinde daha fazla gösterilecek. Adsense değil ReklamStore bile kullanıyorsanız bu reklam servislerin ziyaretçilere ana dilleriyle reklam gösterdiğini unutmayın. İngilizce konuşana ingilizce, almanca konuşana almanca reklam gösteriyorlar.

Banlanma vs. korkunuz olmasın. Bunlar zaten Google'ın kendi hizmetleri. Aramalarında çeviri sonuçlarınıda gösteriyor olmasının temel sebebi bu hizmeti yaygınlaştırmak istemesi. Bu konuda sıkıntınız olmasın. Türkçe'yi içeriklerinizde doğru ve kurallarıyla kullanmanız çeviri için verimi artıracaktır.

Ve ayrıca blogcu arkadaşlarınızla vote ekibi kurarak bu sitelere gönderdiğiniz içeriklerin üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz. Gerisi size kalmış.