Failimsi adlı üyeden alıntı

Bankaya gittim, hesabım hala adli takipte olarak gözüküyor onlarada bahsettim seneler önce ödediğimi. Puanınızı yükseltin diyorlar. E diyorum bu borç üni yıllarımda yaptığım bi hataydı daha o zaman ödedim. Kart ya da kredi vermiyorsunuz bunları alıp düzenli ödemeden puanım nasıl yükselecek? Bilemiyoruz diyorlar. Şaka gibi durum. Merkez bankası olayını daha detaylı bilgilendirebilir misiniz rica etsem


Merkez Bankası kara liste konusunda Türkiye Bankalar Birliği sitesinde bazı açıklamalara yer verilmiş. İsterseniz bir inceleyin.

Hesabınız hala adli takipte görünmesinin sebebi, borç ödendiği zaman misal olarak 1 TL gibi bir küsurat bakiye kalmıştır, onun üzerine faiz işlemiş olabilir. Bu tarz bir durum hemen herkesin başına gelmiştir. Dosya numaranızdan size borcunuz hakkında bilgilendirme yapsınlar, borcunuz görünmemekte ise; size borcunuz kalmadığına dair yazı düzenlemek zorundalar.

Puan yükselme konusunda ise maalesef eskisi gibi esnek değiller. Kendi adınıza olan faturaların düzenli ödenmesi bile artık puana tabi tutuluyor.

Gerçi bu konuda bankacı bir arkadaş var ise o daha sağlıklı bir açıklama yapacaktır mutlaka.