ben bu duruma şu şekilde çözüm buldum. sadece arama sonuçlarına reklam veriyorum. adsense yayınlayan sitelere reklam vermiyorum. tek nedeni bu boş tıklamalar. kıytırık bloglarda çıkıyor site sahibi tıklıyor arkadaşı kuzeni bütün sınıf arkadaşları derken hesaptaki sınırlı para da heba oluyor.

turkcell hepsıburada gıbı firmalara dokunmaz devasa reklam butçeleri vardır mılyon liralar ama ben aylık 100 lira 150 lira bütçemle boş tık alamam dokunuyor. tıklama başı ödediğim ücret ortalama 60 krş. tamamı googlea kalıyor. adsense kültürümüz olsaydı, 3 kağıt yapmasaydık, tık dilenmeseydik sitelere de reklam verirdim ve 50 kuruştan pay alırdı adsensi olanlar. bilmiyorum google %kaçını ödüyor. herkes tbm lerden falan şikayetçi. işte bunun tek nedeni reklam verenlerin bıkmış olması ve adsense reklam yayını yapmamaları. bu da rekabeti azaltıyor ve 5-10 krş kazanıyoruz 50krş 1 lira yerine.

ha diyebilirsiniz senin 100 lirana mı kaldık. benim gibi binlerce kişi vardır 100 liralar oluyor milyonlarca lira.

neyse işte olay bu. tık dilenmek sonuçta hem reklam verene hem site sahibine hem ülke ekonomisine zarar veriyor. google her türlü reklamdan kazanıyor zaten.

son olarak liseliler için tekrarlıyorum büyük harflerle. ADSNSEDEN KAZANDĞINIZ PARALAR TÜRKLERİN VERDİĞİ REKLAM PARALARIDIR. YANİ GOOGLEIN CEBİNDEN ÇIKMIYOR REKLAM VERENLERİN CEBİNDEN ÇIKIYOR.

iyi tıklamalar.