Merhabalar,

Tüm webmaster arkadaşların dikkatle okumaları gerektiğini düşündüğüm bir problemi sizlerle paylaşmak istiyorum. Hepimiz, yaptığımız işleri insanlara en güzel ve akılda kalacak şekilde sunmak adına, yola güzel bir domain ile çıkıyoruz. Günümüzde .com, .net, .org gibi global domain uzantılarını, çoğu tescil edilmiş durumda olduğu için kendi adımıza tescillememiz çok da mümkün olmuyor. Bu da bizi bazen diğer ülkelerin domain uzantıları ile çalışma yoluna götürebiliyor (.in, .fr, .us) vb...

Bu tür domain seçenler hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyorlar. Hepimizin kullandığı "Google Webmaster Tools" da bildiğiniz gibi "Coğrafi Hedef Belirleme" isimli bir başlık bulunuyor. Google, eğer bir ülke uzantılı domain' e sahipseniz size coğrafi hedef belirleme izni vermiyor. Hangi ülkeye ait uzantıya sahipseniz, sitenizin coğrafi konumu otomatik olarak o ülke olarak belirleniyor ve ne yazık ki değiştiremiyorsunuz.

Bu durumun SEO için etkisi nedir tam olarak bilemiyorum ancak yaptığım araştırmalarda SEO açışından olumsuz sonuçlar alınabildiğini okudum. Konunun uzmanı arkadaşlar yorumlarını esirgemezlerse sevinirim. Ben bu konudan dolayı biraz sıkıntıya düştüm, sizleri uyarmak istedim. Herkese iyi çalışmalar dilerim.