Girişimci olmak yüklü miktarda bütçelere sahip olmayı gerektirmez. Herkes belirli birikim ve projelerle girişimci olma yoluna girebilir.

Girişimci Nasıl Olunur?

Girişimci olmak gayet kolaydır. Güzelce düşünülmüş ve hazırlanmış bir proje ve yeterli miktardaki maddi gelir veya destek en önemli kriterdir. Mantıklı bir proje hazırlanır, yapılacak iş ile ilgili plan ve programlar oluşturulur ve eğer maddi bir desteğe ihtiyaç varsa proje firma veya şahıslara sunulur. Proje uygun bulunursa gerekli destek sağlanır ve girişimci olmak için gerekli işlemler yapılır.



Girişimci Hedeflerine Nasıl Ulaşır?

Girişimcinin hedeflerine ulaşması için öncelikle sabırlı olması ve aceleci davranmaması gerekir. Proje işleme koyulduğunda hemen büyük kazançlar ve üst düzey bir gelişim beklenirse girişimci hedeflerine ulaşamaz. Bunun için girişimci sabırlı ve istekli olmalıdır. Girişimci para yatırdığı proje kaybetmeye başladığında veya beklediği büyümeyi gerçekleştiremediğinde projeden ve işten vazgeçmemelidir. Küçük adımlarla, küçük kazançlarla sabırlı bir şekilde projeyi sürdürmelidir. Bu şekilde yapılan iş zamanla gelişecek ve girişimci için engeller ortadan kalkacaktır.

Girişimcilerin hedeflerine ulaşması zorlu ve meşakkatli bir evredir. Girişimci başarılı olmak ve hedeflerine ulaşmak için sabır gösterir ve çalışırsa hedeflerine en kısa zamanda ulaşır. Yapılan araştırmalarda her girişimcinin iş hayatında bazı sorunlarla ve kötü sonuçlarla karşılaştığı görülmüş ancak sabır göstermeyip vazgeçenler hedeflerine ulaşamamıştır. Ancak gerekli sabır ve özveriyi gösteren girişimcilerin hedeflerine ulaştıkları görülür.

Eğer proje veya iş mantıklı ise ve gerekli finansal destek sağlandıysa girişimcinin hedefine ulaşmaması mümkün değildir.