lostyazilim
tr.link

.in alan adı uzantısı hakkında

21 Mesajlar 5.515 Okunma
acebozum
tr.link

WeyseL WeyseL Bir başka baharda Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 19 / 52
  • Ticaret 0, (%0)
Aslında kullanmayı sevmediğim bir alanadı uzantısı kendisi. Fakat bir kelime var ki; .in uzantısı boş. Jenerik bir kelime; sizce alıp proje yapmak ne kadar mantıklıdır? Değer mi; .in kullanan arkadaşlar mutlaka vardır. Çok etkileyecek olmasa da arama motorları ile arası nasıldır felan biraz bilgi verir misiniz?

.com ve .net park halinde site kurulu değil. .org benim projemle eş değer bir web sitesi. info ise alakasız bir web sitesi olarak yayında. Aynı zaman da şimdi kontrol ettim. Com.tr uzantısında da aklımda ki projeye benzer ama daha yetersiz bir site kurulu.

googleasistan
webimgo

ecealper ecealper Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / K
  • Meslek öğrenci-üniversitenin dergisin
  • Mesajlar 336
  • Beğeniler 7 / 80
  • Ticaret 0, (%0)
genelde tercih etmiyorum ben çünkü basit yada spam site diye bakıyorum (: tabi bu sadece benim görüşüm diğerlerini bilmiyorum veyselcet.in falan ise alabilirsiniz ama projeye gitmez sanırım sizin doğrultunuzda bir site varsa ona yardımcı olmuş olabilirsiniz ancak .co ya da aynı şeyleri derdim yakala*co bunu aştı kafamda sizde öyle bir reklam kabiliyetine sahip olursanız tutar tabiki ((:
Bipixel WeyseL

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 19 / 52
  • Ticaret 0, (%0)

ecealper adlı üyeden alıntı

genelde tercih etmiyorum ben çünkü basit yada spam site diye bakıyorum (: tabi bu sadece benim görüşüm diğerlerini bilmiyorum veyselcet.in falan ise alabilirsiniz ama projeye gitmez sanırım sizin doğrultunuzda bir site varsa ona yardımcı olmuş olabilirsiniz ancak .co ya da aynı şeyleri derdim yakala*co bunu aştı kafamda sizde öyle bir reklam kabiliyetine sahip olursanız tutar tabiki ((:

Bir yerleşim yerinden bahsediyorum, çokta büyükce bir yer sayılmaz. reklamı kolay olur yani; ne alakaysa nerden aklıma geldiyse bilmiyorum. Can sıkıntısı boş olduğunu farkettim; acaba dedim bir kuşku düştü içime. Sorayım soruşturayım istedim. Bir bilen çıkar mutlaka düşüncesiyle açtım konuyu.

Yerleşim yerinden kasıt: örneğin bartın için ( bunlar da boşmuş ) inkum.net inkum.in gibi

AydinOzturk AydinOzturk WebMaster & SEO Uzmanı Kullanıcı
  • Üyelik 15.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek SEO Strateji Uzmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 679
  • Beğeniler 66 / 300
  • Ticaret 11, (%100)
.in aslında güzel bir uzantı. Fakat proje olarak bakacaksanız bence o bakış açısını değiştirin. Çünkü kimsenin domain adında in ile biten bir adresi arayacağını sanmıyorum. Muhabbet diye aranma olur ama muhabbet.in olmaz.

.in aslında alternatif seçim. bunlara .tk da geçerli. Proje bazlı olacak ve kurumsallık çerçevesinde bir iş olacaksa .com .com.tr .gen.tr gibi domainleri öneririm.
WeyseL

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

BerkantKONAC BerkantKONAC opensourceprojects.org Kullanıcı
  • Üyelik 20.07.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Software
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad B** K**
  • Mesajlar 938
  • Beğeniler 209 / 125
  • Ticaret 18, (%100)
.in domainlerin diğerlerinden pek farkı oldugunu düşünmüyorum.
Jenerik domain olarakta güzel bir domain alırsanız proje tutarsa iyi olur.
WeyseL

kişi bu mesajı beğendi.

owner of opensourceprojects.org & arduinoproject.net

• Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 19 / 52
  • Ticaret 0, (%0)

SeoMakale adlı üyeden alıntı

.in aslında güzel bir uzantı. Fakat proje olarak bakacaksanız bence o bakış açısını değiştirin. Çünkü kimsenin domain adında in ile biten bir adresi arayacağını sanmıyorum. Muhabbet diye aranma olur ama muhabbet.in olmaz.

.in aslında alternatif seçim. bunlara .tk da geçerli. Proje bazlı olacak ve kurumsallık çerçevesinde bir iş olacaksa .com .com.tr .gen.tr gibi domainleri öneririm.

.com da olabilesi en mantıklı alternatifim. inkum örneği ile devam edeyim.

inkumm.com var. ikisi arasında kaldım. Google açısından inkumm.com çok sey değiştirmez ama kullanıcı açısından bir m mi iki m mi kargaşası çıkar gibi sanki

TuncaySahin TuncaySahin WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 08.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** Ş**
  • Mesajlar 897
  • Beğeniler 172 / 134
  • Ticaret 0, (%0)
. Com. Org. Com . TR dışında başka bir domain. Tavsiyem etmiyorum

Sana göre aptalca,bana göre şaheser.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Gerçekten bir 'proje' düşünüyorsanız .in uzantısı ile uzaklaşın, düşünmeyin :) Com, net, org ve com.tr her zaman daha iyidir tabiki.
Bazı kelimeler oluyor, .in uzantıya çok güzel uyuyor. Ancak dediğim gibi, ciddi bir proje düşünüyorsanız .in uzantısını tercih etmenizi önermem şahsen. Neden derseniz: con, net, org ya da mümkünse .com.tr varken... (.com.tr her zaman daha iyi)

• Üyelik 08.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 192
  • Beğeniler 19 / 52
  • Ticaret 0, (%0)

Atakan adlı üyeden alıntı

Gerçekten bir 'proje' düşünüyorsanız .in uzantısı ile uzaklaşın, düşünmeyin :) Com, net, org ve com.tr her zaman daha iyidir tabiki.
Bazı kelimeler oluyor, .in uzantıya çok güzel uyuyor. Ancak dediğim gibi, ciddi bir proje düşünüyorsanız .in uzantısını tercih etmenizi önermem şahsen. Neden derseniz: con, net, org ya da mümkünse .com.tr varken... (.com.tr her zaman daha iyi)

Bu kadar kişi hayır dediğine göre vardır bir hayır. Alternatif tüm alan isimleri dolular şu an farklı bir isim düşünmem gerekir sanıyorum.

Fikirlerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Atakan

kişi bu mesajı beğendi.

ecealper ecealper Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / K
  • Meslek öğrenci-üniversitenin dergisin
  • Mesajlar 336
  • Beğeniler 7 / 80
  • Ticaret 0, (%0)
bart.in .D tutabilir bart.in küçük yer ((: bakalım boşta mı ama benim işime yaramaz ki

Ek Olarak: doluymuş zaten almancılar almış hemen (: in nerenindi ki?

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al