Ben şahsen katılmıyorum dediğinize, Türk gençlerinde mecliste şuanda bulunan birçok kişiden daha yetkin ve vasfı yüksek gençler bulunuyor. Gerçekçi olalım dediniz evet çevremizde birçok vasıfsız genç bulunduğu gibi yaşına rağmen çok daha yetkin gençler var.
Bu para mevzusu bugün Erdoğan'a da soruldu, oda "Bu ücretleri partiler belirlerler, gerekirse bu ücreti ödeyemeyecek birisi için eğer o kişi gerçekten vasıflı birisiyse almayabilir (engelli m.v olduğu gibi) ya da derki gir eğer seçilirsen ücreti taksitle ödersin, bunlar engel olarak görülmemesi gerekiyor aşılacak çok yol bulunur gibisinden şeyler söyledi." Ayrıca ben en son bir partinin seçim ücretinin yaklaşık 5 bin tl gibi bir ücret olduğunu hatırlıyorum. Bu da açıkçası telefona 3 bin lira veren bireyler için abartı değil. Ki dediğim gibi eğer gerçekten ödeyecek durum yok ama vasıf bulunuyorsa o kişiye yardım yapılır.
Bu konuda kesinlikle sana katılıyorum. M.v ücretlerine bende karşıyım kesinlikle bu konuda çalışma yapılmalı bir m.v en fazla asgari ücretin 2 3 katı ücret almalı daha üstü bir ücret ödenmemelidir. Zaten m.v'leri birçok konuda devleti sömürüyorlar.

Genç kişi teknolojiyi daha iyi kullanır, bilgiye daha hızlı ulaşır, daha dinamiktir, daha fazla çalışabilir. Bir mv. görüşme sırasında uyuyakalırken o çok daha dikkatli şekilde görüşmeye devam edebilir.
Hani 18 yaşında bir gencin m.v olması bence çok doğaldır ben Türk gençlerine güveniyorum.