Madde 146 değişiklikler

Cumhurbaşkanı; üç üyeyi Yargıtay, iki üyeyi Danıştay genel kurullarınca kendi başkan ve üyeleri arasından her boş yer için gösterecekleri üçer aday içinden; en az ikisi hukukçu olmak üzere üç üyeyi Yükseköğretim Kurulunun kendi üyesi olmayan yükseköğretim kurumlarının hukuk, iktisat ve siyasal bilimler dallarında görev yapan öğretim üyeleri arasından göstereceği üçer aday içinden; dört üyeyi üst kademe yöneticileri, serbest avukatlar, birinci sınıf hâkim ve savcılar ile en az beş yıl raportörlük yapmış Anayasa Mahkemesi raportörleri arasından seçer.

Yani diyor ki

Yargının en üst mertebesi olan anayasa mahkemesinin 15 üyesinin 12sini cumhurbaşkanı seçer. Kendi seçtiği kişiler kendini mi yargılayacak. Böyle bir sistemde yargı nasıl tarafsız olur ?

ek : cumhurbaşkanı partili oluyor bu değişiklikle. Şu anda cumhurbaşkanı tarafsız olmak zorunda. Eğer partili olursa seçtiği anayasa mahkemesi üyeleri partiye yakın isimler olur ki bu da parti devletine dönüşür. Bunun olmasını istemediğim için cumhurbaşkanımızın hepimizi temsil eden tarafsız bir cumhurbaşkanı olması için benim son sözüm #HAYIR