Hocam çogu sunucu hizmeti verenler kendileri engelliyorlar çünkü yandex botları agresif bir şekilde siteye geliyorlar buda cpu oranını yükseltiyor tabi sizinkiyle birlikte diğer siteleride engellediğinden hosting firmanız engelliyor yandex botları..
Merhaba,
Yandex taraflı olan bir sorun. Güzelhostingi yıllardır kullandım yandex indexlemesi konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Yani onlar tarafından engelleme bulunmuyordur yandex için. Şuan birçok sitenin durumu böyle, yeni ve otoriter olmayan sitelerin indexleri silinmiş olarak gözüküyor.
Kendime ait sanal sunucumda barındırıyorum sitelerimi ve benim engelleme dahi yapmadığım halde yandex indexlerim sıfır olarak gözüküyor. Anlayacağınız genel olarak yandex taraflı bir sorun gibi, bekleyin birkaç hafta düzelmez ise yandex'e mail atarsınız.
Gerçi artık Türkiye'de ki faaliyetleri neredeyse durma noktasına gelmiş, hızlı parladı çabuk söndü gibi :D
Yandex taraflı olan bir sorun. Güzelhostingi yıllardır kullandım yandex indexlemesi konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Yani onlar tarafından engelleme bulunmuyordur yandex için. Şuan birçok sitenin durumu böyle, yeni ve otoriter olmayan sitelerin indexleri silinmiş olarak gözüküyor.
Kendime ait sanal sunucumda barındırıyorum sitelerimi ve benim engelleme dahi yapmadığım halde yandex indexlerim sıfır olarak gözüküyor. Anlayacağınız genel olarak yandex taraflı bir sorun gibi, bekleyin birkaç hafta düzelmez ise yandex'e mail atarsınız.
Gerçi artık Türkiye'de ki faaliyetleri neredeyse durma noktasına gelmiş, hızlı parladı çabuk söndü gibi :D
Yandexle görüştüm aşağıdaki cevabı verdiler:
Merhaba,
http://futbolcun.com/ sitesi sayfalarının sorgusuna sunucunuz indeksleme robotumuza 301 HTTP kodu verdiği için sayfalar indesklenemiyor dolayısıyla arama sonuçlarında yer alamıyor. Oluşan sorunun giderilmesi için sunucunuzun yöneticileri ile veya hoster'la irtibata geçmenizi öneririz.
Sitenin sayfaları indeksleme için uygun olduklarında (sunucunuz 200 HTTP kodu verdiğinde) otomatik olarak indekslenip veri tabanlarının güncellenmesi ile arama sonuçlarında yer almaya başlayacak.
Hosting şirketinin cevabı da aşağıdaki gibi:
Bu durum Yandex ile ilgili gibi görünmekte çünkü sunucuda ya da network üzerinde, Yandex'e yapılan bir engelleme bulunmamaktadır. Engelleme olması halinde zaten sistem 301 hata kodu vermemektedir.