Kanuni adlı üyeden alıntı

hasmer O 1-2 kişiyle hazırlanan metin olayı doğru değil. Ak parti "yeni anayasa yapalım" dediğinde MHP kabul etti, CHP kabul etti ama hiç ilerlemedi. Sadece lafta yani. Yenikapı ruhuna riayet etmek gerek. Sonuçta teröristler ülkemize saldırıyor, onlara karşı parti meselesi yapmadan ne gerekirse yapılmalıdır.

Öte yandan Ak parti ve MHP anlaşarak maddeleri hazırladı. Şimdi vatandaş olarak metni kimin hazırladığına değil, ülkemize ne kazandıracağına bakmamız lazım.

Anlayışlı olduğun için teşekkür ederim. Yeni konu üzerinde çalışmaya başlıyorum.


umuterdal Her cumhurbaşkanı bir partiden geldi. Adamın gönlünde hala kendi partisi var. Bunu herkes biliyor. Bu referandumla herkesin bildiğini aşikar olarak göreceğiz. Unutma ki Mustafa Kemal ve İsmet İnönü de partili cumhurbaşkanıydı.


İşte yaptığınız hatada burada başladı zaten. 1900lü yıllar geçti artık. İsmet İnönü ile Atatürk ile bu günleri karşılaştırmak saçmalıktan ibaret. Atatürk yıkılmış bir devletten bir cumhuriyet kurdu. Halkı esirlikten kurtardı. Düşmanı yurttan attı. İstese başkanda olurdu kralda olurdu. Ancak o tüm herşeyi elinin tersiyle itti. Halk kendi kendini yönetmeli dedi. Atatürk ve İsmet İnönü zamanında çok partili hayat denendi. Ancak içinden çıkan bir takım hain kişiler yüzünden bu başarılamadı. Çok partili hayata geçişi sağlayanda bizzat İsmet İnönüdür. 90 yıl öncesi örnek gösterilerek yürütülen bu politika bana sadece komik geliyor. Bundan önce herkesin kabul ettiği yanlış hatırlamıyorsam 60 maddelik bir anayasada uzlaşıldı. Ancak engellendi. Önümüze bu anayasa getirildi. Milletvekilleri boş kağıda imza atarak onayladılar bu anayasayı. Hazırlayanı belli değil. Bir kişi bile ben yazdım diye çıkamıyor. Kim yazdı bunu bir kişi sahiplenmiyor. Partili bir cumhurbaşkanı olamaz. Cumhurbaşkanı olan kişi tarafsızlık yemini eder. O konumdaki bir kişinin partili olması o partiden olmayan insanlara haksızlıkdır. Ülke parti devletine döner. Adamın gönlünde partisi var diyorsun. Kişiye göre anayasamı yapılır. Ondan sonra gelen kişide aynı haklara sahip olacak. Bedelini sen ben öderiz. Cumhurbaşkanını çok seversin verirsin oyunu, partini çok seversin verirsin oyunu ancak tapuyu verme kardeşim. Tapuyu verme..