Deniz kenarında küçük fakir domuz ahırında yaşayan bir balıkçı ve eşi vardı. Balıkçı her gün gider avlanır ve avlanırdı. Bir gün büyük bir pisi balığı yakaladı. O konuşmaya başladı:
"Balıkçı,yaşamama izin ver. Senden çok rica ediyorum. Ben büyülü bir prensim, bir pisi balığı değilim. Beni öldürürsen eline ne geçecek? "
"Bıraksam iyi olur," dedi balıkçı "konuşan bir pisi balığı beni ger zaman tekrar yüzdürebilir"

Balıkçı eve döndüğünde eşi bir şey yakalayıp yakalamadığını sordu.
"Ben bir pisi balığı yakaladım", diye cevap verdi balıkçı. "ama o büyülü bir prens olduğunu söyledi. Ben de onu tekrar yüzmesi için bıraktım. "
"Hiç birşey istemedinmi?" Diye sordu eşi. "En azından bize bir taş ev isteyebilirdin. Hızlıca oraya git ve onu çağır! "
Adam aslında gitmek istemiyordu, ama gitti ve ona seslendi

"Pisi balığı, pisi balığı, Timpe Te
Balıkçık, denizdeki balıkçık,
eşim Ilsebill benim istediğim gibi istemiyor. "

Sonra pisi balığı yüzerek geldi ve "o ne istiyor öyleyse?" Dedi
"Ah," dedi Balıkçı ''seni henüz yakalamıştım ve şimdi eşim diyorki, ben ne istersem olur . o bir ev sahibi olmak istiyor. "

"Sadece git," dedi pisi balığı, "onun zaten evi var." kadın on dört gün süreyle memnun oldu.
Sonra ev ona çok dar ve bahçe yeterince büyük gelmedi. Dedi ki:
"Senin Pisi Balığı acaba bize daha büyük bir ev hediye edebilirmiydi. Senin Pisi Balığına git. o bize bir saray hediye etsin. "
"Ah kadın," dedi adam "ev yeterince iyi . Neden biz sarayda oturalım? "kadın onu sıkıştırdı ve adam pisi balığına gitti. Bu istek de yerine getirildi.

Ancak, kadın memnun değildi. O devam etti. O kral, daha sonra imparator ve nihayet Papa olmak istedi. Mahsun bir kalp ile adam pisi balığına gitmeye devam etti. O her dileğini yerine getirdi. ancak kadın hala memnun değildi. O düşünüp taşındı ve o hala olabilir diye düşündü.

Bir sabah, o güneşin doğuşunu gördünde, ne olacağını biliyordu. Güneşi doğdurabilen Tanrı gibi olmak istedi. Ve yine, adam Pisi Balığına seslenmek zorundaydı.
"Hala o ne istiyor?" dedi Pisi balığı. "O bir Tanrı gibi olmak istiyor."
Pisi Balığı "sadece git,o tekrar eski domuz ahırında oturacak." diye cevap verdi.