muhammedturan

Hocam daha önce b2b için kodlama yaptım.. Edindiğim tecrübeler ile naçizane fikir vermeye çalışayım o halde.

Herşeyden önce vergi mükellefi olmanız gerekiyor. Verdiğiniz her hizmet için fatura kesme zorunluluğunuz var. Bu işten para kazanma niyetindeyseniz bunu yapmak zorundasınız.

b2b yi açacak olursak bir nevi tacirden tacire hizmet vermek anlamına gelir. Örneğin üreticiyle satıcıyı buluşturabilirsiniz. Buradaki en büyük zorluk arz ve talep dengesi. Yani satıcı sizin sitenize üye olmak için çok fazla üreticiyi sitenizde görmek isterken, aynı şekilde üretici de size üye olmak için çok fazla satıcı görmek isteyecektir.

Bu zorluğu bir şekilde aştığınızı ve az da olsa üye kazandığınızı düşünelim, site altyapınızın çok kuvvetli olması gerekir, sanmıyorum ki hazır scriptler ile bunu yapabilesiniz. Bir noktaya kadar ihtiyacınızı görür hazır scriptler ama buna ne kadar proje denir bilemem. Farklı bişiler bulup uygulamanız gerekir. Sonuçta hazır scriptler illa ki reel örneklere göre hazırlanmıştır ve bu işi yapan örnek alınan site varsa ki dediğim gibi muhakkak olacaktır, o zaman taklit edilen orjinali varken neden size de üye olsunlar değil mi?

Önce bol bol araştırıp inceleyin bu siteleri, sonra fikirler üretip bir adım daha ileriye nasıl taşıyabilirim ki bana yönelsinler diyin. Fikirler ortaya çıkınca özgün olarak kodlatmanız gerekecektir sitenizi. Sonrası sizin satış kabiliyetinize ve reklam bütçenize kalıyor malesef.