Bu yazıda facebook'tan nasıl daha fazla kazanabilirsiniz onu anlatıyorum. Facebook'ta kazanmanın en iyi yolu binlerce beğenisi olan fan sayfaları ve çok arkadaşı olan profil sayfalarıdır. Kolay yoldan bunu nasıl yapabileceğinizi öğreneceksiniz.

- Öncelikle Facebook'tan bir bayan profili açıyoruz. Daha dikkat çekici oluyor. Arama motorlarından bir bayan fotoğrafı bularak ekliyoruz. (Dikkat edin eklediğiniz bayan fotoları Türkler olmasın. Alexandralar, Jenniferlar var onları bulup ekleyin. Bu konuda ciddiyim.)

- Şimdi en güzel bölüme geldik. Kendinize bir E-posta Listesi buluyorsunuz. Bu listeleri satın alabilir ya da arkadaşlarınızdan kendi listelerini vermeyi rica edebilirsiniz. Hiç olmadı Google'dan "Facebook Email List" yazıp bulursunuz ama çoğu binlerce kez yüklendiğinden facebook spam algılaması yapabilir, dikkat edin.

- Ve E-posta listesini bulduğunuzu varsayarak devam ediyorum. Bu listeler genelde .txt olarak satılıyor veya dağıtılıyor. Eğer böyle değilde vCard tarzı formatlardaysa "E-Mail Liste Oluşturucu" programları yardımıyla bunu .txt formatına çevirin.

- Tablo programları (OpenOffice veya Excell olabilir) yardımıyla şu .csv dosyasını indirin ve sağ tıklayıp tablo formatında açın. Daha sonra resim 1'de ki gibi e-postaların tümünü kopyalayarak, resim 2'de ki gibi sağ tıklayıp yapıştırın. Sonrasında resim 3'deki gibi görünecek, kaydedin.

Resim 1



Resim 2



Resim 3



- facebook.com/invite.php sayfasına gidin. Sağ tarafta "e-posta adreslerini aktar" yazısına tıklayın. Açılan pencereden en altta olan "Diğer Araçlar" sekmesini tıklayın. Biraz aşağıda "Kişiler Dosyası: Dosya Seç" bölümünü göreceksiniz. Demin .csv formatında kaydettiğimiz e-posta listesini bu alandan yükleyin. Facebook sizi bir sayfaya yönlendirecek. Oradan davetleri onaylayın. Bunu daha fazla liste için uygulamanız mümkün. Ben genelde 500 kişi olarak ayırıyorum. Yüklemeyi o şekilde yapıyorum.

Kişilerin online durumlarına göre ve e-posta listenizin kalitesine göre arkadaşlık isteklerinizin şu an itibariyle kabul ediliyor olması lazım. Bu yazıyı hazırlarken bir tane daha profil sayfası açmıştım. 20 dk oldu yaklaşık 64 kişi isteğimi kabul etti. Facebook sosyal bir ağ olduğundan benim eklememe gerek bile kalmadan arkadaşlık istekleride gelmeye devam ediyor. (bkz: resim 4)

Facebook'ta bir profilin en fazla 5 bin arkadaşı olabiliyor. Bu rakama ulaştığınızda Migrate ile profilinizi sayfaya çevirebilirsiniz. Ya da benim gibi 5-6 tane daha arkadaş profili oluşturup sayfa yapmadan devam edersiniz.

$$$ Pekiii bunları yaptık.. Ee kazancımız ne olacak?
2. Kazanç yöntemi var.

1. olarak, profillerimizde ilgi çekici içerikler paylaşarak sitemize ziyaretçi çeker reklamlarımızın gösterimini sağlar para kazanırız.

2. olarak, aff.indirdik.com, aff.bitenekadar.com, affpanel.markmost.com gibi sitelerde sosyal medya aff linki alıp sitemiz olmasa bile satış yapmaya çalışabiliriz.


Ya da en güzeli, İngilizce profiller ekleyip; bu işi daha paralı seviyeye yükseltebilirsiniz. Yinede istediğiniz gibi takılın.

Şunlar ilginizi çekebilir:
http://wmaraci.com/forum/google-adsense/kolay-adsense-hesabi-kolay-kazanc-33412.html
http://wmaraci.com/forum/sosyal-aglar/twitter-nimeti-tweet-basina-125-kazan-33289.html
http://wmaraci.com/forum/webmaster-genel/translate-nimetleri-ekstra-trafik-kazanc-33280.html


- Biraz hızlı yazdım. Harf hataları olabilir. Her zaman olduğu gibi forumda olduğum süre boyunca bu konularda yardım etmeye çalışırım. Ama yöntem basit zaten o kadar zor değil.

E-posta listesi bulamazsanız PM atın.

edit: artık e-posta listesi göndermiyorum, kendinizin bulması gerekecek.