-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Merhaba değerli forum üyeleri. Elimde bir otomasyon var 2012 yılındaki sql server ile yapılmış benim elimde sql server 2014 var. C# ta ona göre oluşturulmuş tabii. Bir türlü giriş yapmıyor sql e sabahtan beri bayağa araştırdım. Bir kere giriş yaptırdım birşeyleri silerek onda da form ekranları hata verdi ne yazık ki :( bunu çözümü nedir bir yardımcı olur musunuz? 2015 Sürümü var visual studionunda.
hata mesajı:
http://prntscr.com/ew50wf
An unhandled exception of type 'System.Data.SqlClient.SqlException' occurred in System.Data.dll
Additional information: Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Belirtilen Sunucuyu/Örneği Bulma Hatası)
------------
hizmet yöneticisine girip aktifleştirmeleri yaptım olmadı. User id password girdim data source kısımlarına ondan sonra oldu ama formlar hata verdi dediğim gibi. Bir yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler...
post işleri,wp smf kurulumları ve eklentileri,harici harddisk dolumu işleri yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
baglanmaya calıstığın sunucunun 1433 portu açık ve sql server servisi ayakta çalışıyor mu kontrol etmelisin.
telnet sunucuip 1433 -> telnet kontrol tcp ip baglantı için (command console'dan) tabi telnet protokolü yüklü olması lazım
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
local e bağlanmaya çalışıyorum hocam. data source . yazıyorum ama programın orjinalinde :
Data Source=.\SQLEXPRESS;Initial Catalog=EBiletProgrami;Integrated Security=True
şöyle bir satır var ama benim sql böyle değil; SQLEXPRESS yani bunu siliyorum sonrakinide siliyorum user id password yazdığımda olmuştu ama formlar hata verdi dediğim gibi :(
post işleri,wp smf kurulumları ve eklentileri,harici harddisk dolumu işleri yapılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
sercey adlı üyeden alıntı
Muhtemelen bağlantı cümlesi hatalı. Normalde 2012 ile 2014 arasında fark olmaması gerekli. Ancak siz sql server'i kurarken güvenlik kısmında değişiklik yapmışsanız bundan kaynaklanabilir.
Kurulumunuza göre connection string'i değiştirin.
Buradakileri deneyebilirsiniz.
Birde Trusted yerine Standart security ise kullanıcı olarak "sa" deneyebilirsiniz.
sa ya şifre 1 oluşturmuştum sadece mixed modu kullanabilmek için. Kurulum aşamasında öyle anlatıyordu yani. Teşekkür ediyorum deneyip yazacağım tekrar saolun :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
YazılımMimarı adlı üyeden alıntı
baglanmaya calıstığın sunucunun 1433 portu açık ve sql server servisi ayakta çalışıyor mu kontrol etmelisin.
telnet sunucuip 1433 -> telnet kontrol tcp ip baglantı için (command console'dan) tabi telnet protokolü yüklü olması lazım
sercey adlı üyeden alıntı
Muhtemelen bağlantı cümlesi hatalı. Normalde 2012 ile 2014 arasında fark olmaması gerekli. Ancak siz sql server'i kurarken güvenlik kısmında değişiklik yapmışsanız bundan kaynaklanabilir.
Kurulumunuza göre connection string'i değiştirin.
Buradakileri deneyebilirsiniz.
Birde Trusted yerine Standart security ise kullanıcı olarak "sa" deneyebilirsiniz.
ikinizide çok teşekkür ediyorum :) sercey'in attığı çözüm başta işe yaramamıştı.
Server=myServerAddress;Database=myDataBase;User Id=myUsername;
Password=myPassword;
şu satırı kullandım. En son bırakıcaktım olmuyor diye password deki noktalı virgülü kaldırınca düzeldi :D :D :D demeki ümidi kesmek gerekiyormuş arada :)
Vakit ayırıp verdiğiniz güzel yanıtlarınız için tekrardan teşekkür ediyorum beyler saolun var olun ;)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
şeytan ayrıntıda gizlidir..
kolay gele.
1 kişi bu mesajı beğendi.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)