Merhaba değerli forum üyeleri. Elimde bir otomasyon var 2012 yılındaki sql server ile yapılmış benim elimde sql server 2014 var. C# ta ona göre oluşturulmuş tabii. Bir türlü giriş yapmıyor sql e sabahtan beri bayağa araştırdım. Bir kere giriş yaptırdım birşeyleri silerek onda da form ekranları hata verdi ne yazık ki :( bunu çözümü nedir bir yardımcı olur musunuz? 2015 Sürümü var visual studionunda.
hata mesajı:
http://prntscr.com/ew50wf
An unhandled exception of type 'System.Data.SqlClient.SqlException' occurred in System.Data.dll
Additional information: Sunucuyla bağlantı kurulurken ağ ile ilgili veya örneğe özel bir hata oluştu. Sunucu bulunamadı veya sunucuya erişilemiyor. Örnek adının doğru olduğunu ve SQL Server'ın uzak bağlantılara izin verdiğini doğrulayın. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Belirtilen Sunucuyu/Örneği Bulma Hatası)
------------
hizmet yöneticisine girip aktifleştirmeleri yaptım olmadı. User id password girdim data source kısımlarına ondan sonra oldu ama formlar hata verdi dediğim gibi. Bir yardım ederseniz çok sevinirim. Teşekkürler...