İsa hocam etiket için teşekkürler. Yine de arkadaş biraz spesifik sorular sormuş, buralarda yetkili abiye benzeyen bir tek ben olduğuma göre soruları cevaplayalım :D
1- Office, spotify, torrent, skype vs ile OS X'i donduran adamı alnından şırrakt diye öperim. Ben aktif olarak bilgisayarımın şu an kullandıklarını örnek vereyim;
- 3 tane World (Apple Pages aslında) dosyası
- Safari'de 30 kadar sekme
- 3 Sekme ile Opera
- Arkada Spotify
- Instagram için Flume
- İçerikler için Pocket
- Görseller için Adobe PS CS 6
- WhatsApp
- Mail istemcisi
- Anımsatıcılar
- Notlar
----------
Kaputun altında da;
- Better Touch Tool
- Lightshot
- iPaste
çalışıyor.
Toplamda tüm bunlar 8 kadar masaüstü yapıyor. Kaç yazılım olduğunu artık varsın sen düşün. Bu şekilde MacBook Air 13'ün ne ısındığını görürsün ne de fan sesini duyarsın.
2- Bu konu hakkında maalesef net bir bilgim yok ancak 1 tam şarj ile ağır ofis işi ortamında ortalama 7-8 kullanıyorum. Eğer işlemleriniz daha azsa bu süre 12 saate kadar çıkabiliyor.
Yani bir günde Mac'i istisnalar haricinde en fazla 1 kere şarj edebilirsiniz. Bu şartlarda da takribi olarak 3 sene pil ömrü sunmuş olur. Pili şu an ortalama 250 - 350 TL aralığında ki, 3 sene sonra bu fiyatın 170 - 250 arasında olması beklenir. Yani korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum.
3- MacBook Air 13 zaten yeni bir Mac. Muhtemelen Early 2015 sürümünü alıyorsunuzdur ki, o da zaten son işletim sistemi sürümi olan macOS Sierra'yı kullanıyor. Bu işletim sistemini kesinlikle Windows ile kıyaslamayın bile. En yavaş modern OS X sürümü bile Windows'a her türlü kafa tutabilir.