Bazı cevaplara bakınca cidden kendimi zor tutuyorum. Adam ne sormuş cevaplar almış başını gitmiş.
Sevgili kardeşim öncelikle üniversite eğitimini yabancı dil bölümünde tamamlayan biri olarak tavsiyem eğer anadil dışında ikinci bir dil öğrenmişsen diğer dilleri öğrenme olasılığın oldukça yüksektir. Zaten İngilizce, Türkçe, Rusça dillerine hakimsen dil öğrenme açısından yeterli zaman+istek+emek faktörlerini hesaplayınca Arapça konusunda da gerekli başarıyı göstereceksin.
Başkası için zor olan senin için kolay olabilir. O yüzden buradaki yorumların bazılarını kesinlikle dikkate almamanı tavsiye ederim.
Arapçanın sana sağlayacağı avantajlar başka bir yerden araştırdığım kadarı ile kabaca şu şekilde;

1- Son zamanlarda Hükümet'imizin Doğu'ya ve özellikle Araplara karşı pozitif politikaları sayesinde(TRT Arapça, Ortadoğu Birliği gibi), önümüzdeki yıllarca acayip revaçta olacak olduğunu düşündüğüm dil.

2- Bu dili öğrenip yanında Fransızca bilirseniz, Kuzey Afrika'nın tamamına(Cezayir, Fas, Tunus, Mısır) açılabilirsiniz. Son zamanlar iş hayatında Arapça bilen İhracat Uzmanlarına acayip talep var ve şirketler Kuzey Afrika pazarına açılmaya devam ettikçe Arapça ve Fransızca bilen Dış Ticaret/İhracat uzmanları arıyorlar. İng/Fr/Arapçanın tamamını bilirseniz abartmak olmasın ama sizi kimse tutamaz.

3- Dışişleri Bakanlığı Meslek Memurluğu(Kısaca Diplomatlık) sevdanız varsa gene Fransızca ve/veya İngilizce ile elinizi iyice güçlendirecek olan dildir.

Öte yandan bir insan isterse 4-5 tane batı dili bilsin(Atıyorum İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca), hem Batı'dan hem de Doğu'dan yabancı dil bilen biri kadar(Atıyorum İng/Fr/Arp) kalifiye değildir, böyle insanlar da son derece azdır. Yani Doğu'dan bir dil öğrenmek istiyorsanız seçenekleriniz Rusça, Arapça ve Çince olacak. Şahsen ben Arapça diyorum.