Yusuf KISA adlı üyeden alıntı

@uslanmaz91

Aynen öyle hocam zamanında yapıyordum. 10 TL 'ye makale satıp benim için daha iyi olacak bir yerden reklam alabiliyordum. Hatta halada sürdürüyorum bunu.

Ek Olarak: @mevLüt tabikide yorumunuzu katacaksınız hocam.

Sizde çok güzel bir konuya değindiniz ama benim gördüğüm birkaç birşey var.

Google 'ın adaletsizliğinden diyelim dediğiniz gibi küçük yaşta bir webmaster sitesinin pagerank değeri 3 almasıyla reklam alanına bildiğiniz balıklama daldı.

5 TL 'ye denedi olmadı, 3 TL 'ye denedi olmadı, en son gördüğümde 1 TL 'ye tanıtım yazısı yayınlıyordu, 1 TL 'ye 125x125 reklam ve link veriyordu.

Şimdi bu arkadaşım hem bizim piyasamızı öldürüyor hemde kendi sitesinin durumunu kötüye çeviriyordu, bazı gençler çok hırslı bu konuda para gelsinde nasıl gelirse gelsin derdindeler.

İşte benim bu makalemdeki amacım onların birazda olsa gözlerini açmak. Belkide kazandığı parayı harcamayıp kendini biraz sıksa daha fazlasını kazanabilecek.


Evet bunun sıkıntısını bende çekiyorum açıkçası . Öyle link & banner veya tanıtım yazısını normal şartlarda satmam. Fakat sürekli tanıtım yazısı alan biriyim . Tercihen de özgün blogları seçiyorum . Bu yaştaki arkadaşlarımız genelde blog sitesi açıyorlar . Bazıları bilinçli olsa da büyük bir kesim çok bilinçsiz hareket etmekte . Reklam fiyatları çok düştü , 1 TL'ye satıyor buda beni üzen bir durum . 1 TL 2 TL 5 TL para değil bunlar , eskiyseniz bilirsiniz bir aralar piyasayı . Tanıtım yazısı için çok kötü sitelere bile 25 30 lira para ödüyorduk .

Şimdi bu arkadaşlar internetten gelen 2-3 TL'yi para kazandım olarak görüyorlar . Zaten çoğunun banka hesabı bile yok . Onaysız paypalında para biriktirip ya yeni domain alıyorlar yada boş yerlere veriyorlar .

Biraz bilinçli olsaydı zaten bu arkadaşlar şuan internet piyasasının tamamını biz Türkler yönetiyor olurduk . Ama inanıyorum ki ben bundan 4-5 sene sonra çok önemli yerlere geleceğiz . Özellikle son 3 yıldır bu sektöre hobi olsun & iş olarak görme olsun atılım çok . Bu ve bu tür yazıları zaten bu işi severek yapan insanlar yararlı olsun , olmasın 1 kelime dahi bir şey öğrenebilecek miyim diyerek okuyorlar . Böyle böyle kendileri de tecrübe kazanıp onlarda bir yazı paylaşıyorlar bloglarında & sitelerinde . İlerisi için çok olumlu bakmaya devam edeceğim ben aslında . Yavaş yavaş reklam konularında da bilinçlenirler diye düşünüyorum.