lostyazilim
tr.link

Garip Bir Durum Var

24 Mesajlar 3.309 Okunma
lstbozum
tr.link

luxfm luxfm WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Ziraat Katılım I.T
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 1460
  • Beğeniler 372 / 371
  • Ticaret 9, (%100)
Hocam google rastgele site içersin deki resimleri gösteriyor sanırım.

wmaraci
reklam

70826 70826 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 06.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1057
  • Beğeniler 228 / 482
  • Ticaret 17, (%100)

luxfm adlı üyeden alıntı

Hocam google rastgele site içersin deki resimleri gösteriyor sanırım.

Evet hocam da garip bir olay o kadar site açtım ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Daha önce başka sitelerde de görmedim.

ecloud ecloud CYBER SEC. Kullanıcı
  • Üyelik 27.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Siber Güvenlik Uzmanı
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad M** P**
  • Mesajlar 151
  • Beğeniler 97 / 44
  • Ticaret 0, (%0)
Daha önce Google'da aranan kelimeler arasında çoğunlukla diyelim biz, gargamel olduğu için sizin websitenizin ismi aynı sınıfa girmiyor (kargamel olduğu için). Bu nedenle biraz daha sabırlı olursanız bir kaç haftaya kadar düzelecektir. Bazı müşterilerimizde yaşadığımız bir durum bu.

• Üyelik 06.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1057
  • Beğeniler 228 / 482
  • Ticaret 17, (%100)

ecloud adlı üyeden alıntı

Daha önce Google'da aranan kelimeler arasında çoğunlukla diyelim biz, gargamel olduğu için sizin websitenizin ismi aynı sınıfa girmiyor (kargamel olduğu için). Bu nedenle biraz daha sabırlı olursanız bir kaç haftaya kadar düzelecektir. Bazı müşterilerimizde yaşadığımız bir durum bu.

Hocam problem bunu mu demek istediniz de değil :) Mobil aramalarda site adresinin yanında random resimler gözüküyor.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 06.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1057
  • Beğeniler 228 / 482
  • Ticaret 17, (%100)
Sorun devam ediyor. Koskoca forumda şu durumun nedenini bilen yok ilginç.

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba,

Bu durum bir sorun değil aslında google'ın mobil aramaları daha zengin yapmak için kullandığı bir yeni özelliktir. Şuan "kargamel" kelimesini mobil'den arattığınız zaman vikipedia sitesinde de aynı sonucu vermektedir. Yani site adresinin sağ tarafında aranan kelimeyle ilgili en alakalı site içinde bulunan resimleri göstermektedir.

Sizin sitenizde de durum böyledir. Sitenizde bulunan resimleri rastgele olarak arama sonuçlarında göstermektedir. Şuan için bildiğim kadarı ile bu arama sonuçlarına manuel müdahale edemiyoruz ama önümüzde ki süreçlerde bunun için büyük ihtimalle google bir meta tag geliştirecektir ve html etiketi sayesiyle mobil arama sonuçlarında sitemizin yanında görsel sunabileceğiz.

Bunun bir örneğini yandex yapıyor ancak yandex sitenin faviconu kullanıyor. Google bunun bi tık gelişmiş halini yapıyor ve şuan test aşamasında olduğunu biliyorum.

Bununla ilgili bir blog yazısı: http://searchengineland.com/google-officially-testing-images-in-web-search-results-snippets-179285

Ayrıca bkz: https://support.google.com/websearch/answer/1325808?hl=en

Benim bildiklerimlerim bunlar, daha fazla bilgi sahibi olan var ise yeşillendirsin beni de :)
impjix 70826

kişi bu mesajı beğendi.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro

Ultibil Ultibil Gelişmiş Web Yazılımları Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 292
  • Beğeniler 47 / 95
  • Ticaret 9, (%100)
Hocam sizde garip resimler eklemeyin :D

impjix impjix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım Mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** A**
  • Mesajlar 2426
  • Beğeniler 809 / 814
  • Ticaret 17, (%100)
Yukarıda arkadas detaylıca anlatmış. Benim e-ticaret sitesindeki çoğu sayfa böyle çıkıyor, mobilden girenler siteye tıklamadan ürünün resmini görüyor. Güzel bir özellik yani.
70826

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 06.12.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1057
  • Beğeniler 228 / 482
  • Ticaret 17, (%100)

Machine adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Bu durum bir sorun değil aslında google'ın mobil aramaları daha zengin yapmak için kullandığı bir yeni özelliktir. Şuan "kargamel" kelimesini mobil'den arattığınız zaman vikipedia sitesinde de aynı sonucu vermektedir. Yani site adresinin sağ tarafında aranan kelimeyle ilgili en alakalı site içinde bulunan resimleri göstermektedir.

Sizin sitenizde de durum böyledir. Sitenizde bulunan resimleri rastgele olarak arama sonuçlarında göstermektedir. Şuan için bildiğim kadarı ile bu arama sonuçlarına manuel müdahale edemiyoruz ama önümüzde ki süreçlerde bunun için büyük ihtimalle google bir meta tag geliştirecektir ve html etiketi sayesiyle mobil arama sonuçlarında sitemizin yanında görsel sunabileceğiz.

Bunun bir örneğini yandex yapıyor ancak yandex sitenin faviconu kullanıyor. Google bunun bi tık gelişmiş halini yapıyor ve şuan test aşamasında olduğunu biliyorum.

Bununla ilgili bir blog yazısı: http://searchengineland.com/google-officially-testing-images-in-web-search-results-snippets-179285

Ayrıca bkz: https://support.google.com/websearch/answer/1325808?hl=en

Benim bildiklerimlerim bunlar, daha fazla bilgi sahibi olan var ise yeşillendirsin beni de :)

Hocam bilgiler için teşekkürler. Bizi denek olarak seçti sanırım google zira diğer sitelerimde böyle bir durum yok :)

Frenick Frenick Emekli Kullanıcı
  • Üyelik 20.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek ..
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 60
  • Beğeniler 229 / 82
  • Ticaret 87, (%100)
Google'a ulaşmayı denediniz mi?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al